woensdag 22 mei 2019

Wettelijke rente (niet-)handelstransacties

Wettelijke rente (niet-)handelstransacties
Je mag wettelijke rente rekenen als jouw klant een rekening niet op tijd betaalt. Er is een wettelijke rente voor handelstransacties en een wettelijke rente voor niet-handelstransacties. Check hier wat het actuele rentepercentage is.
Lees verder

De 5 meest verleidelijke vragen voor verkoopgesprekken
Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van ieder gesprek, dus ook van een verkoopgesprek. Je kunt het gesprek in de gewenste richting sturen en krijgt nuttige informatie. Welke vragen werken het beste? Om je te inspireren hebben we de 5 meest verleidelijke vragen op een rij gezet.
Lees verder

Dove schoonmakers
Hij was financieel medewerker, nu is hij ondernemer. Ewoud Hettema heeft een eigen schoonmaakbedrijf en nog nooit gaf zijn werk zoveel voldoening, vertelt hij in een nieuwe aflevering van Vreemde Vogel.
Lees verder

Techtalent uit Afrika
Wie buiten zijn eigen bubbel kijkt, ziet nieuwe kansen. Een interview met Emmanuel Semutenga (30) en Ernesto Spruyt (43). Met hun sociale ondernemingen KampaBits en Tunga stomen zij jonge Afrikaanse IT'ers klaar voor de mondiale arbeidsmarkt.
Lees verder

Regels voor buitengewoon verlof
Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld bij calamiteiten, of voor een trouwerij. De aparte regelingen voor dit buitengewoon verlof kunnen worden vastgelegd in de cao of bedrijfsregeling.
Lees verder

"Ik ben een positivo"
Ondernemen is ook lastige keuzes maken. In deze rubriek maken we het heel zwart of wit. De redactie legt leden van De Zaak lastige dilemma's voor. In aflevering 5: Monique Bransen, die samen met haar man uitgeverij in managementboeken genaamd Haystack runt.
Lees verder