maandag 13 mei 2019

Tegenvallend beursdebuut Uber zet domper op tech IPO markt

Tegenvallend beursdebuut Uber zet domper op tech IPO markt
Wat de grootste beursgang van 2019 had moeten worden, is geƫindigd in een deceptie. Op de eerste beursdag eindigde het aandeel Uber 7,6 procent onder de uitgiftekoers en die was al flink lager dan verwacht door het mislukte beursdebuut van Lyft.
Lees verder

'Podcasts moeten geld durven vragen'
Goede journalistiek kost geld en moet geld kosten, maar bij podcasts vallen mediamakers in dezelfde valkuil als waar traditionele media jaren geleden invielen. Ze denken niet na over een verdienmodel of werken zelfs gratis.
Lees verder

HUAWEI P Smart Z 2019 met uitschuifbare camera
De Huawei de HUAWEI P Smart Z 2019 valt vooral op door zijn uitschuifbare camera en Full HD beeldscherm. Het toestel is volgens de Chinese fabrikant gericht op studenten en young professionals en combineert 'geavanceerde technologie met een voordelige prijs'.
Lees verder

Mark Zuckerberg: 'Opbreken Facebook lost problemen niet op'
Facebook opbreken gaat de problemen waarmee het bedrijf zich geconfronteerd ziet niet oplossen. Dat zegt topman Mark Zuckerberg als reactie op een voorstel van medeoprichter Chris Hughes. Die noemde in de New York Times de macht van Zuckerberg afgelopen week 'ongehoord en on-Amerikaans'.
Lees verder

Maar twee Belgische aanbieders in Top 10 B2C
Nederlandse webwinkels als bol.com en Coolblue domineren nog altijd de online B2C-markt in Belgiƫ. In de Top 10 komen maar twee Belgische spelers voor, en ook die zijn onderdeel van buitenlandse bedrijven.
Lees verder

'Sociale media gewantrouwd als nieuwsbron'
Sociale media worden in Nederland niet echt vertrouwd als nieuwsbron. Uit een media-onderzoek onder duizend deelnemers, uitgevoerd door Panel Inzicht in opdracht van NU.nl, blijkt dat media zoals kranten, televisie en nieuwsapps door een grotere groep als betrouwbaar worden gezien.
Lees verder

Digitale advertentiemarkt VS naar 100 miljard dollar
De markt voor digitaal adverteren in de VS is boven de 100 miljard dollar uitgekomen, zo blijkt uit onderzoek van Interactive Advertising Bureau en PricewaterhouseCoopers.
Lees verder

Finalisten bekend SAN New Kids on the Block 2018
5PM, HERC the agency en TDE zijn de finalisten van SAN New Kids on the Block, de verkiezing van de nieuwe generatie bureaus door de Stichting Adverteerdersjury Nederland.
Lees verder

Nieuw GLS-depot Amsterdam in aanbouw
GLS bouwt in Amsterdam een nieuw duurzaam depot voor de pakketafhandeling. De distributieruimte neemt toe met 6.200 vierkante meter. Dankzij een geavanceerde sorteerinstallatie en de 140 laad- en losdeuren kunnen hier meer dan twee keer zo veel pakketten als in het huidige depot worden verwerkt.
Lees verder