dinsdag 14 mei 2019

Sprout: TomTom-oprichter Corinne Vigreux: ‘We moeten het schoolsysteem disrupten’

TomTom-oprichter Corinne Vigreux: 'We moeten het schoolsysteem disrupten'
TomTom-mede-oprichter Corinne Vigreux doet op het Amsterdamse techfestival TNW Conference een pleidooi voor een grondige disruptie van de educatiebranche. 'Scholen moeten meer inzetten op digitale vaardigheden.'
Lees verder

Silicon Valley krijgt nieuwe beurs; Marqt maakt prijzen dynamisch
Ondernemersnieuws: Eric Ries krijgt groen licht voor langetermijnbeurs Silicon Valley, Ali Niknam wil TransIP laten fuseren met Belgen en Marqt maakt prijzen dynamisch tegen voedselverspilling.
Lees verder

Ambitie-armoede: waar blijft de volgende generatie Adyen, WeTransfer en Rituals? (column)
Nederlandse bedrijven hebben een schrikbarend gebrek aan ambitie, dat stelt Sprout-hoofdredacteur Remy Ludo Gieling tijdens zijn ondernemerscolumn voor het MKB Ondernemerscafé op RTLZ. In deze aflevering: ambitie-armoede. 
Lees verder

Waarom dit bruidspaar korting kreeg door het schenken van alcoholvrij bier
Een restaurant in Amsterdam kwam zijn afspraken tijdens een bruiloftsfeest niet na, onder meer door het schenken van (alcoholvrij) bier. De rechter oordeelt dat het bedrijf flink tekort schiet, legt Sprout-expert Charlotte van Eeden uit. 
Lees verder

Hoe je door circulair te ondernemen bespaart op je bedrijfskosten
Circulair ondernemerschap is goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee, zo leren we op TNW Conference. Toch wil de circulaire economie maar niet doorbreken.
Lees verder

Failosophy: hoe je een cultuur creëert die falen omhelst
Als je beter kunt falen, kun je ook meer successen boeken, is de insteek van behavioral designer Gabe Zichermann. De Amerikaan deelde afgelopen week tijdens The Next Web deze lessen over hoe je een bedrijfscultuur bouwt die net zo pro-failure is als de luchtvaart.
Lees verder

Is CodeSandbox met zijn waardering van bijna 9 miljoen euro overgewaardeerd?
Startup CodeSandbox heeft per maand 640.000 betalende softwareontwikkelaars nodig om een geschatte waardering van bijna 9 miljoen euro waar te kunnen maken, becijfert Sprout-expert Joachim Blazer. 'Het is daarmee nog niet te zeggen of de waardering te hoog, te laag of precies goed is.'
Lees verder

300 miljoen voor vegaburgers van Impossible Foods; beursdrama Uber gaat door
Ondernemersnieuws: nieuwe miljoenen voor Beyond Meat-uitdager, Uber zet beurshorror voort en Mark Zuckerberg zoekt het in stenen.
Lees verder