vrijdag 10 mei 2019

Sprout: Medeoprichter adviseert Facebook op te knippen; CNV wil einde aan 'sluwe' faillissementsregels

Medeoprichter adviseert Facebook op te knippen; CNV wil einde aan 'sluwe' faillissementsregels
Ondernemersnieuws: voormalig huisgenoot van Mark Zuckerberg uit kritiek op 'te machtige' Facebook, CNV wil verbod op 'Coolcat-truc' en Amsterdam in top-vijftien startup-ecosystemen.
Lees verder

Twee belangrijke groeilessen van Kees Koolen, die de wereld naar schone energie wil brengen
Wil je als ondernemer meeliften op gigantische, wereldwijde trends zoals duurzame energie, zorg dan dat je langetermijnvisie staat als een huis en dat je mensen aanneemt die keihard willen werken. Dat was de boodschap van Kees Koolen vrijdag op The Next Web. 
Lees verder

De 5 regels van Blake Mycoskie (TOMS) voor sociaal ondernemerschap
Hij wilde arme kinderen in nood helpen met het doneren van een paar schoenen. TOMS, het bedrijf van serieondernemer Blake Mycoskie, groeide razendsnel uit tot een miljoenenbusiness én als voorbeeld voor sociaal ondernemerschap. Dit zijn de vijf regels van Mycoskie.
Lees verder

André Kuipers: 'We geven onze planeet niet de tijd om te herstellen'
Astronaut André Kuipers blikt op het Amsterdamse techfestival TNW Conference terug op zijn dagen in de ruimte. Met stichting Spacebuzz wil hij miljoenen kinderen – virtueel – de ruimte insturen. 'Zo krijgen ze een helikopterview.'
Lees verder

Groeilessen van Kees Koolen, die de wereld aan de schone energie wil krijgen
Wil je als ondernemer meeliften op gigantische, wereldwijde trends zoals duurzame energie, zorg er dan voor dat je langetermijnvisie staat als een huis en dat je mensen aanneemt die keihard willen werken. Dat was de boodschap van Kees Koolen vrijdag op het Amsterdamse techfestival TNW Conference.
Lees verder

Hoe je als ondernemer groeit met feedback van klanten (ook als het pijn doet)
Wanneer je je klanten op de eerste plek zet, moet je bereid zijn om soms stevige kritiek te doorstaan. Vijf ondernemers vertellen hoe je kritische klanten omarmt, met welke strategie je feedback kan integreren en welke valkuilen je moet vermijden.
Lees verder

Gilad Lotan (BuzzFeed): 'Wij willen mensen uit hun bubbel halen'
Is kunstmatige intelligentie een zegen of een vloek voor mediabedrijven? Data-tovernaar Gilad Lotan van BuzzFeed praat erover op het Amsterdamse techfestival TNW Conference. 'Media moeten hun verantwoordelijkheid nemen.'
Lees verder

Deze ondernemer moest alles leren over leiderschap, maar groeide toch naar 300 medewerkers
Wanneer je bedrijf groeit is het van cruciaal belang dat je als ondernemer je leiderschaps-skills blijft ontwikkelen en uitdagen. Ondernemer-investeerder Lyle Fong deelde vrijdag zijn lessen bij het opschalen van zijn bedrijf van 0 naar 300 mensen.
Lees verder