woensdag 8 mei 2019

Sprout: Bandenrecyclaar Black Bear Carbon herpakt zich na gigantische brand met Duitse expertise

Bandenrecyclaar Black Bear Carbon herpakt zich na gigantische brand met Duitse expertise
Het was afgelopen februari bijna over en sluiten voor bandenrecyclaar Black Bear Carbon, toen een grote brand de eerste fabriek in de as legde. De challenger herpakte zich en vond een Duitse speler met veel ervaring in de olie- en gaswereld die de Nederlandse scaleup gaat helpen bij het bouwen van fabrieken.
Lees verder

TNW Conference bediscussieert technologie: is het allemaal wel zo jofel?
TNW Conference voelt zoals gebruikelijk de tijdgeest haarscherp aan. Tijdens de editie van dit jaar staat de discussie rondom technologie centraal. Is technologie 'for better' of is het eerder 'for worse'?
Lees verder

Silicon Valley-vc steekt miljoenen in Nederlands codeerplatform; Vip-ondernemers stappen in Flex-Appeal
Ondernemersnieuws: Silicon Valley investeert in codeerplatform uit Twente, medewerker-app Flex-Appeal strikt Exact-oprichter en Starbucks-beker in Game of Thrones is goud waard.
Lees verder

Deze startup wil de scheepvaart verduurzamen
Minder zwavel- en fijnstofuitstoot, daarvoor strijdt Startup van de Week Value Maritime. het bedrijf van Maarten Lodewijks (41) en Christiaan Nijst (37) ontwikkelde een soort filtersysteem voor op de olie slurpende motors van schepen. 'Wij verlagen hun kosten.'
Lees verder

Silicon Valley-vc steekt 2 miljoen in Nederlands codeerplatform; Vip-ondernemers stappen in Flex-Appeal
Ondernemersnieuws: Silicon Valley investeert in codeerplatform uit Twente, medewerker-app Flex-Appeal strikt Exact-oprichter en Starbucks-beker in Game of Thrones is goud waard.
Lees verder

Flex-Appeal haalt 8 ton op bij oprichters Exact en Lost Boys, wil de 'WeChat' van het werk worden
Flex-Appeal, een app voor personeel op de vloer, heeft een investering van 800.000 euro opgehaald bij een illuster rijtje informal-investeerders onder leiding van Exact-oprichter Arco van Nieuwland. De Rotterdamse startup denkt te kunnen profiteren van 'app-moeheid' bij bedrijven en hun werknemers.
Lees verder

50 topvrouwen in tech die je moet kennen
De nieuwste InspiringFifty, de diversiteits-booster van Janneke Niessen en Joëlle Frijters, heeft weer 50 rolmodellen geselecteerd die andere meisjes en vrouwen inspireren bij een successvolle carrière in technologie. 'We lopen als technologie-sector een enorme kans mis, omdat wij vrouwen nog steeds onvoldoende op waarde schatten.'
Lees verder

Het persoonlijke merk van: Lotte Leufkens (CloudCuddle)
Roel Wolbrink daagt diverse ondernemers uit om een persoonlijk merkplan te bouwen, als basis voor een sterk merk voor jouw startup of scaleup. Met in deze aflevering: Lotte Leufkens, die met CloudCuddle een speciaal reisbed ontwikkelde voor gezinnen met een gehandicapt een kind. 'Ik heb geleerd dat kwetsbaarheid geen zwakte is.'
Lees verder