vrijdag 17 mei 2019

Overtredingen bij bouwplaats in Sprang-Capelle

Overtredingen bij bouwplaats in Sprang-Capelle
De Inspectie SZW heeft tijdens een controle op een bouwplaats in Sprang-Capelle twee personen aangetroffen die niet in Nederland mochten werken. De bouwvakkers hebben de Oekraïense nationaliteit en werden staande gehouden door de AVIM. Ook bleek een andere bouwvakker te werken terwijl hij een uitkering ontvangt. Deze overtreding heeft de Inspectie SZW doorgegeven aan de gemeente Den Bosch.
Lees verder

Groei oneerlijke praktijken op de arbeidsmarkt
Het gaat goed met de Nederlandse economie en de werkloosheid loopt terug. De keerzijde van deze ontwikkeling is  de groei van het aantal oneerlijke praktijken op de arbeidsmarkt. De Inspectie SZW zag in 2018 schijnconstructies en misstanden waarbij werkenden ernstig financieel werden benadeeld of zelfs uitgebuit. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018 van de Inspectie SZW.
Lees verder

Inspectie SZW legt vleesfabriek stil
De Inspectie SZW heeft zojuist alle werkzaamheden in de productiehal van een vleesfabriek in Opmeer (Noord-Holland) stilgelegd vanwege een ernstig gevaar voor de veiligheid of gezondheid van medewerkers.
Lees verder

Apeldoorns sloopbedrijf moet werk maand stilleggen
Een Apeldoorns sloopbedrijf mag vanaf vrijdag 17 mei een maand lang geen asbestwerkzaamheden verrichten. Het bedrijf is al achttien keer beboet voor verschillende asbestovertredingen. Een bedrijf dat herhaaldelijk dezelfde overtreding maakt kan door de Inspectie SZW stilgelegd worden.
Lees verder