woensdag 15 mei 2019

Onze China-strategie: samenwerken waar dat kan, beschermen waar het moet

Onze China-strategie: samenwerken waar dat kan, beschermen waar het moet
Minister Blok is niet bang voor China, dit zegt de bewindsman in zijn toespraak in de Tweede Kamer bij de presentatie van de China-strategie. Wel zegt Blok dat we realistisch moeten zijn en dat we in het verleden te goedmoedig en goedgelovig zijn geweest. Zojuist is de China-strategie van de...
Lees verder

Nationaal investeringsfonds stuit op weerstand
Private Investeringsfondsen zitten niet te wachten op het nationale investeringsfonds InvestNL. In het investeringsfonds zit voor ruim 2,5 miljard euro aan publiek geld. Het nationale investeringsfonds wil vooral investeren in bedrijven die buiten de boot vallen bij private investeerders. De...
Lees verder

Elon Musk zorgt voor drukte in de ruimte
Het wordt druk in de ruimte nu SpaceX de eerste zestig satellieten de lucht in stuurt van de geplande twaalfduizend. Het bedrijf van Elon Musk is niet het enige bedrijf dat van plan is om duizenden satellieten de lucht in te schieten, ook Amazon gaat naar verluid 3200 satellieten de ruimte insturen...
Lees verder

Standby-diensten bergers succes tegen kortere files
De standby-diensten voor bergers op twintig strategische locaties langs de snelweg zijn een groot succes. Dat zegt Rob de Jong, voorzitter van de vereniging van bergers en mobiliteitsspecialisten in de Spitsbrekers-podcast. Daarom gaat Rijkswaterstaat meer standby-locaties openen.
Lees verder

Algemene Rekenkamer bekritiseert overheid op Verantwoordingsdag
De Algemene Rekenkamer heeft flinke kritiek op de overheid omdat er veel geld onnodig op de plank blijft liggen. Het begrotingsoverschot kwam uit op 12 miljard euro. Van de 5 miljard euro die extra beschikbaar was, is 1 miljard doorgeschoven naar latere jaren.
Lees verder

Digital Trust Center heeft de doelen nèt niet gehaald
Het ministerie van Economische Zaken opende een jaar geleden het Digital Trust Center om bedrijven te helpen digitaal veilig te ondernemen. Dat heeft inmiddels een handvol samenwerkingsverbanden opgeleverd, maar als het aan VNO-NCW en MKB Nederland ligt worden dat er nog veel meer. Dat zegt Nicole...
Lees verder

Datingindustrie blijkt gouden business
Een beetje naar links en rechts swipen op zoek naar je ideale partner blijkt een gouden business, dat laat datingapp Tinder zien. De app is namelijk de best verdienende app ter wereld. Maar ook andere datingapps als Bumble en Badoo laten forse groeicijfers zien, volgens het FD.
Lees verder

Formule 1-fans zijn een goudmijn voor slimme ondernemers
Hotelkamers, tuinhuisjes, caravans en zelf tenten. Formule 1 fans zoeken massaal slaapplaatsen rond Zandvoort. Nu zeker is dat volgend jaar mei Max Verstappen op het racecircuit zijn rondjes gaat draaien, is er geen hotelkamer meer te vinden.
Lees verder

MKB-Nederland: veel gemeenten overbelasten ondernemers
De kosten van lokale ondernemers lopen de spuigaten uit. Dat schrijven ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. In sommige gemeenten stegen de lokale lasten voor ondernemers zelfs met meer dan 50 procent.
Lees verder

Nederland schort militaire trainingsmissie Irak op vanwege dreiging
Vanwege een dreiging schort Defensie de Nederlandse trainingsmissie in Irak op. Op dit moment zitten er militairen in Irak die in de strijd tegen IS trainingsmissies geven, alleen mogen die sinds zondagmiddag het kamp niet meer uit vanwege een 'dreiging', meldt een woordvoerder van Defensie.
Lees verder

D66 ontevreden met China-strategie minister Blok
Op de dag dat China Wikipedia blokkeert, komt minister Blok van Buitenlandse Zaken met de langverwachte China-strategie. Alle problemen worden benoemd. Van oneerlijke handel tot spionage en schenden van de mensenrechten. Maar D66 raakt niet warm van de strategie van Blok.
Lees verder

Veel vrouwen stuiten op weerstand uit techsector
Meer vrouwen in de tech-industrie; het wil nog niet echt lukken. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat ongeveer de helft van de vrouwen binnen de tech-wereld het gevoel heeft niet voldoende kansen te krijgen.
Lees verder