woensdag 8 mei 2019

Lichte omzetdaling VodafoneZiggo

Lichte omzetdaling VodafoneZiggo
Telecombedrijf VodafoneZiggo zag de omzet in het eerste kwartaal van 2019 met een procent afnemen tot 963 miljoen euro. Een van de redenen daarvoor is de afname in abonnementsgelden voor video-on-demand.
Lees verder

Nog eens 42 miljoen dollar extra voor reisstart-up Tourlane
De Amerikaanse investeerder Sequoia wil de groei van online reisbureau Tourlane uit Berlijn versnellen en steekt een half jaar na de eerste investering van 21 miljoen euro nog eens het dubbele in de start-up.
Lees verder

FNV wint rechtszaak tegen onderbetaling bij PostNL
FNV heeft een belangrijke principiƫle zaak gewonnen tegen PostNL en uitzendbureau InPerson. De rechter geeft de bond gelijk en onderschrijft dat honderden pakketsorteerders zijn onderbetaald.
Lees verder

Google toont slimme spraaktechnologie, kondigt Nest Hub (Max) en goedkopere Pixels aan
Google brengt deze maand de Google Nest Hub uit in Nederland, een combinatie van Google Home en Nest. Nest Hub is de nieuwe naam voor het slimme scherm Home Hub. Een grotere versie Google Next Max werd zojuist uitgelicht op het ontwikkelaarscongres van Google, maar zal hier nog niet te koop zijn.
Lees verder

Online classifieds stuwen omzetgroei Axel Springer
Uitgeverij Axel Springer zag de omzet uit rubrieksadvertenties in het eerste kwartaal met 8,5 procent groeien tot 315 miljoen euro.
Lees verder

Uber vrijdag naar de beurs, chauffeurs staken
Uber gaat komende vrijdag naar de beurs. In de loop van donderdag wordt de definitieve prijsstelling verwacht, maar die zou best eens richting 50 dollar kunnen gaan. Beleggers hebben nu al ingetekend voor drie keer zoveel stukken als Uber wil verkopen.
Lees verder

Online omzet Ahold Delhaize groeit 25 procent
De online omzet van Ahold Delhaize is in het eerste kwartaal 25 procent gegroeid. Vooral op de Amerikaanse markt maakte de groep online vorderingen. Daar bedragen de inkomsten zo'n 221 miljoen euro.
Lees verder

Meeste 5G netwerken in 2022 actief, maar volledige dekking laat op zich wachten
In 2022 hebben de meeste mobiele aanbieders (zo'n 98 procent) hun eerste commerciƫle 5G-diensten uitgerold. Dat voorspellen Vertiv en technologieanalysebedrijf 451 Research op basis van gesprekken met ruim honderd internationale beslissers in de telecomsector.
Lees verder

'1 op de 3 thuiscomputers loopt een serieus veiligheidsrisico'
Particuliere computers zijn vaak niet veilig. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond. Op de pc's staat veelal ongewenste, gevaarlijke of verouderde software. In een derde van de gevallen is 'direct ingrijpen noodzakelijk'.
Lees verder