woensdag 8 mei 2019

'Kinderopvang aan eigen succes ten onder'

'Kinderopvang aan eigen succes ten onder'
De kinderopvang dreigt voor steeds meer ouders te duur te worden, waarschuwt ABN AMRO. Het probleem speelt vooral bij tweeverdieners in de grote steden.
Lees verder

Je naam opgeven als je naar festival of concert wil? Belachelijk!
Als je online een kaartje voor een voorstelling of een festival koopt moet je vaak grote hoeveelheden persoonsgegevens invullen. Belachelijk, vinden ze bij Bits of Freedom. Tijd dus voor een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid, zegt directeur Hans de Zwart.
Lees verder

'Beloon metselaar naar prestatie'
Een bouwvakker moet beter beloond worden als hij goed presteert. Dat adviseert het Economisch Instituut voor de Bouw dat onderzoek deed naar beloning naar prestatie in de bouw.
Lees verder

Gemeenten willen af van 'Rijkstaken'
Gemeenten willen zo snel mogelijk weer af van de jeugdhulp en de psychische zorg. Die taken die ze van het Rijk hebben overgenomen kosten ze veel te veel geld, schrijft de Vereniging van Gemeenten (VNG) in een open brief in het AD.
Lees verder

Twintigjarig Bol.com groeit als kool
Supermarktketen Ahold Delhaize zag de omzet in het eerste kwartaal toenemen tot bijna 16 miljard euro. In Nederland groeit vooral dochter Bol.com hard. De omzet van de internetdochter groeide met liefst 35 procent.
Lees verder

Iran legt bom onder atoomdeal
Iran stapt deels uit de atoomovereenkomst die het land sloot met Westerse landen. Dat heeft president Hassan Ruhani gezegd in een tv-toespraak. Hij heeft de leiders van de vijf wereldmachten een brief over het besluit gestuurd.
Lees verder

Starbucks krijgt voor miljarden gratis reclame
Iedereen was ervan overtuigd: in de laatste aflevering van Game of Thrones was een koffiebeker van Starbucks te zien. Vergissing of product placement?
Lees verder

Terugverdientijd langer? Dan maar geen zonnepanelen!
Minister Wiebes wil de subsidie op zonnepanelen over een paar jaar verlagen, waardoor de terugverdientijd van zes jaar naar iets boven de zeven gaat. Dat gaat veel mensen te ver.
Lees verder

Trump maakte miljardenverlies
President Trump heeft tussen 1985 en 1994 meer dan een miljard dollar verlies geleden. Dat schrijft de New York Times op basis van gegevens van de Belastingdienst.
Lees verder

'Wie knippert het eerst met de ogen: China of Amerika?'
Aanstaande vrijdag gaan de hogere Amerikaanse handelstarieven voor China in; van 10 naar 25 procent. Intussen twittert Trump toch nog hoopvol over de onderhandelingen over een handelsakkoord. Volgens hem komen de Chinezen naar Washington 'om een deal te maken'. Buitenlandcommentator Bernard...
Lees verder

FTM: 'Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy betrokken bij Nederlandse faillissementsfraude'
Een Amsterdamse vastgoedondernemer heeft aangifte gedaan tegen Daniel Levy, de voorzitter van de Britse voetbalclub Tottenham Hotspur, wegens betrokkenheid bij een Nederlandse faillissementsfraudezaak. Dat meldt Follow The Money. Het gaat om een zaak tegen de Nederlandse voetbalmakelaar Franklin...
Lees verder

'Studenten onvoldoende gewezen op risico's van studieleningen'
Veel studenten wordt niet voldoende gewaarschuwd dat als ze geld lenen voor hun studiefinanciering dat eigenlijk een forse lening is, zegt Marco Florijn, voorzitter van de NVVK, de brancheorganisatie voor schuldenhulpverlening en sociaal bankieren. 'Als je normaal gesproken een lening aangaat zie...
Lees verder