donderdag 9 mei 2019

GroenLinks en Forum wonnen in Overijssel maar komen niet in provinciebestuur

GroenLinks en Forum wonnen in Overijssel maar komen niet in provinciebestuur
Groenlinks en Forum voor Democratie waren de grote winnaars van de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel, maar in het provinciebestuur komen ze niet. Dat staat in het coalitievoorstel dat vandaag is gepresenteerd. Bart Krol (CDA), informateur voor de provincie Overijssel, vertelt hoe de...
Lees verder

De paradox van het familiebedrijf: volledige toewijding a.u.b.!
Familiebedrijven blijken eigenlijk helemaal niet zo goed voor de familie van de werknemer te zorgen. Deze opvallende conclusie trekken wetenschappers van de Erasmus Universiteit na onderzoek. Wat blijkt namelijk: leidinggevenden van een familiebedrijf verwachten van alle werknemers volledige...
Lees verder

In de laatste seconde de droom kapot
Ajax heeft de finale van de Champions League niet gehaald. Diep in blessuretijd scoorde Tottenham Hotspur 3-2, waardoor de Ajacieden na het geweldige Europese seizoen een dreun te verwerken kregen die zelden is voorgekomen in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.
Lees verder

'Oplossing CO2-probleem ligt in het buitenland'
De uitstoot van broeikasgassen in Nederland is het afgelopen jaar maar een heel klein beetje afgenomen, met 2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Die afname is bij lange na niet genoeg om het Urgenda-doel te halen voor volgend jaar: een kwart minder uitstoot dan in 1990.
Lees verder

Examenfraude is meer dan spiekbriefjes meenemen
Examenfraude is een volledige economie geworden. De Nederlandse Vereniging voor Examens heeft het zelfs over georganiseerde misdaad. Surveillanten herkennen de fraude vaak niet en dat maakt het lastig om het op te sporen.
Lees verder

Hoe kon het zo misgaan?
Verslaggever Thomas Schuurman was gisteravond getuige van een van de meest wrede nederlagen in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Hij probeert íets van een uitleg te vinden bij trainer Erik ten Hag en ex-Ajacied en huidig Tottenham Hotspur-speler Toby Alderweireld...
Lees verder

Ondernemer, dit is hèt moment om je bedrijf te verkopen
Ben je MKB'er en wil je cashen, dan is dit wellicht hét moment om je bedrijf te verkopen. Uit een analyse die adviesbureau EY maakte op verzoek van het FD, blijkt namelijk dat de vraag naar bedrijven groot is, terwijl het aanbod juist laag is. En dat betekent dus hoge prijzen voor die paar...
Lees verder

Europese leiders hopen op eensgezindheid tijdens Eurotop
De Roemeense stad Sibiu is het toneel van een informele Eurotop. Europese regeringsleiders komen er samen om over de strategische agenda voor de komende vijf jaar te praten. Het is de laatste bijeenkomst voor de Europese verkiezingen.
Lees verder

Biologisch boeren moet nog een zetje krijgen
Er komen steeds meer biologische boeren bij in Nederland. Maar het gaat wel stapje voor stapje. Vorig jaar tien procent meer veeboeren, maar slechts drie procent meer akkerbouwers.
Lees verder

Toch geen doorstart voor Coolcat
Coolcat leek gered, maar alle kledingwinkels gaan de komende maanden toch dicht. De winkelketen ging in maart failliet, maar er volgde een doorstart waar ook ondernemer Roland Kahn bij betrokken was. Zijn droom valt nu aan diggelen.
Lees verder

Crowdfunding weinig transparant
Er moet meer wetgeving komen om de crowdfundingssector te beschermen. Daarvoor pleit Jeroen Broekema, directeur van Funding Circle Nederland, één van de grootste platforms op de Nederlandse markt.
Lees verder

Nederland koploper in zorgkosten
De Nederlandse zorg behoort tot de beste van Europa en daar betalen we ook flink voor, blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder