vrijdag 17 mei 2019

Groen licht voor antitrustzaak tegen Apple

Groen licht voor antitrustzaak tegen Apple
De hoogste rechter in de VS heeft het groene licht gegeven voor een antritrustzaak tegen Apple. De aanleiding is echter opmerkelijk: een groep consumenten vindt dat ze nadeel ondervindt van de commissie van 30 procent die Apple rekent over de omzet van de App Store.
Lees verder

Investering van 484 miljoen dollar in GetYourGuide
Het Japanse investeringshuis Softbank leidt een financieringsronde waarmee de toeristische boekingssite GetYourGuide 484 miljoen dollar uit de markt haalt.
Lees verder

Eerste verlies voor zoekmachine Baidu sinds beursgang
Baidu, de Chinese tegenhanger van Google, heeft zijn eerste verlies sinds de beursgang in 2005 geïncasseerd. Het nettoverlies bedroeg 49 miljoen dollar, terwijl een jaar geleden nog een winst van 970 miljoen werd gemaakt.
Lees verder

'Samsung Galaxy Fold volgende maand alsnog in de winkels'
Samsung lijkt toch haast te willen maken met de lancering van de Galaxy Fold. De vouwbare smartphone, die 2020 euro gaat kosten, werd ingetrokken nadat journalisten allerlei gebreken hadden ontdekt. Die zouden inmiddels verholpen zijn.
Lees verder

Europa's grootste techbeurs die niemand kent
Iets meer dan honderdduizend ondernemers, afnemers, investeerders maar ook studenten bezoeken deze dagen de alweer vierde editie van Viva Technology in Parijs. Nederlanders zie of hoor je er amper. Start-ups, corporates en techgiganten wel.
Lees verder

Creatief tablet voor mobiel gebruik
Wacom is vooral bekend om zijn creatieve tablets en daar is weer een nieuw model bijgekomen: de Intuos Pro Small, zoals de naam als zegt de kleinste variant binnen de lijn.
Lees verder

1,15 miljoen betaalde gebruikers voor videodiensten RTL Group
RTL Group zag zijn inkomsten uit digitale activiteiten in het eerste kwartaal toenemen naar 220 miljoen euro om een 7,2 […]
Lees verder

'AliExpress schendt Europese consumentenregels'
AliExpress, de marktplaats van Alibaba, hanteert verkoopvoorwaarden in strijd met Europese consumentenregels. Dat stelt de Consumentenbond die wil dat de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingrijpt.
Lees verder

Amazon leidt financieringsronde van 575 miljoen dollar in Deliveroo
Amazon gaat investeren in de Britse bezorger Deliveroo. De retailer leidt een financieringsronde van 575 miljoen dollar. Andere deelnemers zijn investeerders T Rowe Price, Fidelity Management & Research Company en Greenoaks.
Lees verder