vrijdag 10 mei 2019

‘Duopolie Ziggo en KPN werkt prijsverhoging in de hand’

'Duopolie Ziggo en KPN werkt prijsverhoging in de hand'
De Consumentenbond meent dat het duopolie op de breedbandmarkt prijsverhogingen in de hand werkt. De prijsverhogingen die KPN en Ziggo kort na elkaar hebben aangekondigd zijn zo rond de vijf procent. De bond zegt dat er veel klachten over binnenkomen.
Lees verder

Pakketbrievenbus voor retouren
Het is zeker niet de eerste pakketbrievenbus en ook niet de laatste. Maar het bedrijf MYPO ziet naast bezorgingen vooral mogelijkheden voor retouren. Leg het product in de brievenbus, laat via de app weten dat het moet worden opgehaald en een bezorger 'regelt de rest'.
Lees verder

Uber: 45 dollar per aandeel
Uber gaat vanmiddag naar de beurs voor 45 dollar per aandeel, waarmee het 8,1 miljard dollar hoop op te halen.
Lees verder

Android staat op 2,5 miljard apparaten
Android staat wereldwijd op 2,5 miljard apparaten, variërend van smartphones tot televisies. Alleen al in de laatste vier jaar zijn er 1,5 miljard Android gebruikers bijgekomen. Daarmee is Android groter dan iOS of Windows.
Lees verder

Consumentenbond: Smartphonefabrikant General Mobile breekt updatebelofte
General Mobile brengt geen Android-updates meer uit voor zijn GM 6-smartphone. Daarmee verbreekt volgens de Consumentenbond de Turkse fabrikant de belofte om zijn smartphones minimaal 3 jaar na introductie van updates te voorzien.
Lees verder

Acquia koopt open source marketingcloud
Het Amerikaanse technologiebedrijf Acquia koopt de maker van open source marketingclouddiensten Mautic.
Lees verder

Orange leidt groei in de Belgische mobiele markt
De Belgische mobiele markt groeide voor het derde opeenvolgende kwartaal in het eerste kwartaal van 2019 met 21.000 abonnees naar 11,4 miljoen simkaarten, volgens cijfers van Telecompaper.
Lees verder

Alipay, Adyen en Klarna bundelen krachten voor AliExpress
Drie leidende partijen op het gebied van betalen, Alipay, Adyen en Klarna, gaan samenwerken om consumenten op AliExpress, de wereldwijde online marktplaats van Alibaba Group, achteraf betalen aan te bieden.
Lees verder

Apple Pay ook voor tram, bus en metro in België
In België kan in de nabije toekomst met Apple Pay bij het openbaar vervoer worden betaald. Orange start samen met de Brusselse OV-organisatie MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel) een proef.
Lees verder