dinsdag 9 april 2019

"Weg met die 100 oefencappuccino’s"

"Weg met die 100 oefencappuccino's"
Voor de barista's die honderd oefencappuccino's willen overslaan, is er nu een melkschuimer die op elk melkkannetje past. Het ontwerp rolde uit een 3d-printer en wordt nu zelfs in Italië verkocht. "Als je een idee hebt, gewoon doen."
Lees verder

De jaarrekening
De jaarrekening bestaat uit de balans, de winst- en verliesrekening en de toelichting daarop. De balans, winst- en verliesrekening maak je op aan de hand van het grootboek als de inventaris- en voorraadlijsten daarin zijn verwerkt.
Lees verder

De waardering voor beeld komt terug
Iona Hogendoorn (40) is fotograaf en filmmaker. Ze werkt sinds het begin van haar loopbaan als zelfstandige. Een interview over dromen, durven en doen. "Ik denk niet in termen van commercieel succes."
Lees verder

Traditionele belastingkantoren op scherp door "Uber" model van Amsterdamse start-up
Vanaf 1 maart is ZZP Belastingadviseurs, een nieuw platform-economie concept, gestart met het verzorgen van de inkomstenbelasting aangifte voor en door zelfstandig ondernemers. Via een online platform kan de zzp'er externe belastinghulp inschakelen tegen 20% van de prijs ten opzichte van traditionele belastingkantoren. Met een vliegende start van 100 aanmeldingen in de laatste week, is de ambitie van deze Amsterdamse startup om meer dan 5000 inkomstenbelasting aangiftes te verzorgen voor de deadline van de Belastingdienst van 1 mei.
Lees verder

"Delegeren is niet loslaten, maar vertrouwen geven"
Ondernemen is ook lastige keuzes maken. In deze rubriek maken we het heel zwart of wit. De redactie legt leden van De Zaak lastige dilemma's voor. In aflevering 3: Marina van Rossum van De Blijmaker.
Lees verder

Autotest: Audi e-tron
Na jaren van persberichten, teasers en soms aardig merkwaardige technische workshops, mocht onze testcoureur Rob eindelijk met de Audi e-tron de weg op.
Lees verder