woensdag 10 april 2019

Veel overtredingen bij bouwen in Amsterdam

Veel overtredingen bij bouwen in Amsterdam
De Inspectie SZW heeft bij een bouwcontrole vorige week in Amsterdam veel overtredingen geconstateerd. Bij meer dan de helft van de 29 bouwlocaties bleek dat controle noodzakelijk was. Elf keer heeft de Inspectie het werk tijdelijk stilgelegd. Daarnaast werden 7 bouwvakkers aangetroffen die niet in Nederland mochten werken.
Lees verder

Online magazine Inspectie SZW over rol opdrachtgevers bij veilig bouwen
In een nieuw e-magazine over verantwoord opdrachtgeverschap laat de Inspectie SZW uiteenlopende (publieke) opdrachtgevers aan het woord. Ze laten aan de hand van voorbeelden uit hun praktijk zien hoe zij al in de ontwerpfase aan de slag gaan met de veiligheid tijdens de uitvoering. Hoe pakken zij dit aan, waar lopen ze tegenaan en wat zijn de resultaten?
Lees verder

Doorzoekingen naar fraude met inburgeringsgelden
De FIOD en Recherche Inspectie SZW hebben op 5 april drie woningen doorzocht in Houten, Malden en Nijkerk en drie panden in Arnhem. Drie mannen van 39, 61 en 62 worden verdacht van verduistering, valsheid in geschrift en witwassen van overheidsgeld dat bedoeld was voor inburgeringsonderwijs. Er is beslag gelegd op administratie, een Range Rover, enkele tienduizenden euro's contant geld en bankrekeningen met ruim één miljoen euro.
Lees verder

Hoofdverdachten onderzoek naar fraude met inburgeringsexamens voor 30 dagen vast
Twee mannen die worden verdacht van fraude met inburgeringsexamens zijn vandaag door de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam in voorlopige hechtenis gesteld voor 30 dagen. De twee mannen gaven leiding aan een taalbureau voor inburgering in Amsterdam. Ze worden door het OM verdacht van diefstal van examens, oplichting, mensensmokkel en het witwassen van de inkomsten hieruit. De mannen zijn op 24 maart aangehouden door de Recherche van de Inspectie SZW.
Lees verder