dinsdag 16 april 2019

Sprout: Wat het kost om een restaurant te bouwen

Wat het kost om een restaurant te bouwen
Al die omvallende retailketens, kun je daar restaurants van maken? En wat kost zoiets precies? Bekijk deze infographic en leer er meer over.
Lees verder

Van Travis Kalanick tot Britney Spears: deze mensen cashen met de beursgang van Uber
De aanstaande beursgang van Uber wordt een van de grootste paydays in de geschiedenis van Silicon Valley. Daarbij worden niet alleen traditionele investeerders beloond voor hun lef, ook beroemdheden pikken een graantje mee.
Lees verder

6 do's bij het kiezen van een goede bedrijfsnaam
Een goede bedrijfsnaam is niet alleen marketingtechnisch maar ook juridisch goed, schrijft Sprout-expert Melissa Moncada Castillo. Ze geeft je zes dingen om rekening mee te houden.  
Lees verder

Ewald Engelen: 'Er is geen level-playing-field voor Nederlandse startups'
De huidige maatschappelijke ontevredenheid: waar wordt het door veroorzaakt en wat kunnen bedrijven eraan doen? Sprout spreekt hoogleraar en publicist Ewald Engelen, die kritisch is over de grote techbedrijven en financiĆ«le sector, maar het opneemt voor Nederlandse startups. 'Zij hebben te weinig macht.'
Lees verder

100 miljoen voor mkb'ers; Rockstart-programma voor 'moderne boeren'
Ondernemersnieuws: Vers groeikapitaal voor Europese mkb'ers, nieuw miljoenenprogramma Rockstart, mkb'ers bang energietransitie corporates te moeten betalen.
Lees verder

Rockstart-programma voor 'moderne boeren'; platformbedrijven keuren zichzelf
Ondernemersnieuws: Vers groeikapitaal voor Europese mkb'ers, nieuw miljoenenprogramma Rockstart en platformbedrijven lanceren eigen keurmerk.
Lees verder

Zoveel groeigeld haalden UtrechtInc-startups de afgelopen 10 jaar op
Startups die leerden groeien in de startup-snelkookpan van UtrechtInc verzamelden de afgelopen 10 jaar 920 miljoen euro aan groeikapitaal, blijkt uit een nieuw overzicht. Developer-platform Gitlab en biotechbedrijf Argen-X zorgden voor de grootste klappers.
Lees verder

Wordt blockchain eindelijk volwassen? Dit leerden we in Groningen tijdens hackathon Odyssey
Na jaren experimenteren wordt duidelijk wat de toegevoegde waarde is van blockchain-technologie. Dat zag econoom en ondernemer Ronald Mulder in Groningen, waar de afgelopen dagen een grote blockchain-hackathon werd georganiseerd. Hij schreef dit verslag.
Lees verder