dinsdag 16 april 2019

Lidstaten stemmen in met omstreden Europese auteurswet

Lidstaten stemmen in met omstreden Europese auteurswet
Een meerderheid van de Europese lidstaten heeft vanochtend ingestemd met de nieuwe Europese auteursrechtenwet, nadat de Europees Parlement dat eind maart al had gedaan. Nederland, Polen, Finland, Italië en Luxemburg stemden tegen, maar zij haalden geen meerderheid.
Lees verder

GoDaddy neemt Sellbrite over
Hostingaanbieder GoDaddy heeft voor een onbekend bedrag Sellbrite overgenomen, een platform dat kleine ondernemingen helpt om producten aan te bieden via marktplaatsen als Amazon, eBay, Etsy, Jet en Walmart.com.
Lees verder

Chatfunctie mogelijk terug in Facebook app
De chatfunctie lijkt terug te keren naar de Facebook app. Sinds 2014 bood Facebook die functie alleen aan via de Messenger app.
Lees verder

Marc Roos nieuwe CCO funda
Marc Roos wordt per 1 mei aanstaande de commercieel directeur van huizensite Funda, zo liet het bedrijf vorige week weten.
Lees verder

Intelligent platform selecteert foto's via deep learning
BrainCreators introduceert in samenwerking met het Amerikaanse contentbureau Runway Manhattan, een intelligent platform voor de mode-industrie. FashionBrain is speciaal ontwikkeld voor professionals en helpt bij het identificeren en analyseren van foto's op het gebied van mode en entertainment.
Lees verder

61 procent van omzet Universal Music Group uit streaming
Universal Music Group heeft in het eerste kwartaal alleen al 837 miljoen dollar verdiend aan omzet uit streaming. Omgerekend komt dat neer op 9,3 miljoen per dag.
Lees verder

Acht nieuwe startups bij TNO in 2018
Het aantal nieuw opgerichte bedrijven van TNO is gestegen van vijf in 2017 naar acht in 2018. Enkele bedrijven hebben één of meerdere financieringsrondes met succes afgerond. In totaal werd in 2018 meer dan 15 miljoen euro aan externe investeringen verkregen. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2018 van TNO en het Jaaroverzicht 2018 van Tech Transfer.
Lees verder

iOS 13 krijgt donkere modus en tal van uitbreidingen
In de volgende versie van iOS, die vanaf 3 juni aan ontwikkelaars wordt gepresenteerd, worden veel veranderingen doorgevoerd, zo weet het doorgaans goed ingelichte 9to5Mac.
Lees verder

Rockstart sluit fonds voor investeringen in agrifood startups
Rockstart staat op het punt een eerste fonds van 15 euro miljoen af te sluiten voor zijn agriFood accelerator. Dat programma heeft Kopenhagen als thuisbasis, maar wil startups van over de gehele wereld aantrekken.
Lees verder