woensdag 10 april 2019

ING stelt werkgeluk centraal in nieuwe cao

ING stelt werkgeluk centraal in nieuwe cao
Vakmanschap en werkgeluk staan centraal in de nieuwe cao van ING. Vandaag bereikten de bank en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance en De Unie overeenstemming over een nieuwe cao van twee jaar.
Lees verder

Goed werkgeverschap voor 50-plus werkt door
Reputatieschade is een van de grootste risico's voor het bedrijfsleven. Een veel genoemd middel om dit risico te verkleinen, is om werk te maken van goed werkgeverschap. Het is vooral zinvol om je dan te richten op 50-plussers, blijkt uit onderzoek,.
Lees verder

Geef uw mening en maak kans op een Bol.com-cadeaubon
Welke HR-thema's zijn voor u belangrijk? Welke wijze van informatievoorziening heeft uw voorkeur? Over welke onderwerpen praat u graag een-op-een met een expert? PW. nodigt u uit om deel te nemen aan een online onderzoek gericht op HR-professionals.
Lees verder

Robotcollega bij één op de drie welkom
Een groot deel van werkend Nederland (42%) ziet grote tijdwinst ontstaan door robotisering en kunstmatige intelligentie. Bij een op de drie werknemers is een 'robotcollega' van harte welkom.
Lees verder

SCP: vrouwen behouden minder vaak hoge functie
Vrouwen behouden minder vaak dan mannen een leidinggevende positie als ze een lagere functie krijgen. Dat meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau in een vandaag verschenen rapport. Volgens het SCP bekleden hierdoor ook minder vrouwen topposities dan mannen.
Lees verder

Klokkenluider krijgt bescherming van Europa
Er komt een Europese klokkenluiderswet die garandeert dat werknemers die misstanden rapporteren over bijvoorbeeld corruptie, belastingontwijking of overtreding van milieuregels zijn beschermd tegen ontslag, degradatie of vervolging.
Lees verder

Hoger salaris en meer burn-outs bij Amerikaanse bedrijven in Nederland
Steeds meer mensen werken in Nederland bij Amerikaanse multinationals. Deze werknemers krijgen een hoger uurloon, maken meer (over)uren en hebben net als personeel van andere multinationals vaker een burn-out.
Lees verder

Wat een HR-professional echt moet weten
HR-professionals kennen hun waarde op de arbeidsmarkt en zijn niet bang voor een nieuwe uitdaging. Maar wat moet de HR-professional te bieden hebben om mee te tellen voor toekomstige werkgevers?
Lees verder

5 apps waarmee mobiele werknemers hun uren bijhouden
Medewerkers mobiel laten in- en uitklokken geeft inzicht in de uren die worden gewerkt en het zorgt voor een efficiëntere administratie. Hoe houdt uw bedrijf de uren van mobiele medewerkers bij?
Lees verder

Onbeperkt verlof steeds gewoner, maar wat wil de werknemer?
Onbeperkt verlof opnemen. Nog niet zo lang geleden was het de arbeidsvoorwaarde waarmee hippe start-ups zich onderscheidden van de traditionele werkgevers. Nu heeft ook ING het in de cao staan. En daar zal het vermoedelijk niet bij blijven. De helft van de leidinggevenden maakt het niet uit hoeveel vakantiedagen hun medewerkers opnemen, zo lang hun werk van goede kwaliteit is.
Lees verder

Wanneer kan de werknemer calamiteitenverlof opnemen?
Kort verzuim of ook wel calamiteitenverlof genoemd is verlof samenhangend met zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden. Deze vorm van verlof is onderdeel van de Wet arbeid en zorg.
Lees verder

Brexit leidt tot zorgen bij Europese werknemers
Een op de vijf Europese werknemers maakt zich zorgen om zijn baan vanwege de dreigende Brexit. In Nederland ligt dat percentage weliswaar veel lager, maar is er ook bezorgdheid.
Lees verder