woensdag 10 april 2019

DSM-topman: 'De economie is nooit ontwikkeld om veel geld te verdienen'

DSM-topman: 'De economie is nooit ontwikkeld om veel geld te verdienen'
Triple P: people, planet, profit. Dat is de aanpak waarin topman Feike Sijbesma gelooft. Hij veranderde chemiebedrijf DSM in twaalf jaar tijd in een onderneming gespecialiseerd in 'life science' en duurzame materialen.
Lees verder

'Het is ondenkbaar dat KPN alle XS4ALL-producten verhuist'
De Actiegroep 'XS4All moet blijven' voert actie bij de aandeelhoudersvergadering van KPN. Het telecombedrijf wil graag overstappen naar één merk en stoppen met XS4ALL. Vanmorgen meldde het AD dat KPN toch naar alternatieven moet kijken voor het opheffen van XS4All.
Lees verder

De grote vraag op de EU-top: hoe lang wordt Brexit uitgesteld?
Een ding lijkt zeker: de Brexit gaat niet op 12 april plaatsvinden. Er komt hoogstwaarschijnlijk uitstel, maar hoe lang? Dat is de vraag die op tafel ligt bij de EU-top die over 2 uur begint.
Lees verder

HEMA gaat producten buiten eigen vestigingen verkopen
HEMA heeft een historische stap aangekondigd. Voor het eerst gaat de winkelketen zijn producten ook buiten de eigen vestigingen verkopen en daarom heeft HEMA deals gesloten met retailers uit Frankrijk en Duitsland en met een webwarenhuis.
Lees verder

Nationale Ombudsman: 'Burgers lopen steeds vaker vast door teveel aan regels'
Óók zelfredzame burgers lopen steeds vaker vast als zij een beroep doen op de overheid. En dat komt vooral omdat er steeds meer procedures en protocollen komen, die de boel alleen maar ingewikkelder maken. Dat zegt de Nationale Ombudsman in het jaarverslag.
Lees verder

'De bookmakers zien het positief in voor Ajax'
De spanning loopt op: voor het eerst sinds lange tijd staat een Nederlandse club in de kwartfinale van de Champions League. Ajax speelt vanavond tegen Juventus.
Lees verder

Dierproeven op honden en katten met vijftig procent gestegen
Al jaren wordt er gepleit voor minder dierproeven, maar daar komt nog weinig van terecht. Het aantal katten en honden dat voor experimenten gebruikt wordt, is bijna met vijftig procent gestegen, blijkt uit een rapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Lees verder

'Bureau Jeugdzorg verstuurde dossiers van kinderen als platte tekst in e-mails'
Dossiers van duizenden kinderen zijn gelekt door een fout bij Bureau Jeugdzorg Utrecht. Dat blijkt uit documenten in handen van RTL Nieuws. In de documenten staat uiterst gevoelige informatie.
Lees verder

Waar komt de clubliefde voor Juventus vandaan?
Nog maar een paar uur en dan is het zover: Ajax speelt dan de eerste kwartfinalewedstrijd van de Champions League tegen Juventus. De oudste voetbalclub uit Italië met miljoenen liefhebbers. Waar komt die clubliefde vandaan?
Lees verder

Een toename van 'conceptscholen', maar die krijgen vaak het oordeel 'zeer zwak'
Er komen steeds meer 'conceptscholen'. Maar we weten niet of dit soort scholen leiden tot beter onderwijs, staat in het jaarlijks rapport van de Onderwijsinspectie. Het gaat om nieuwe schoolvormen zoals een technasium of vwo's voor scholieren met topsportambities. Conceptscholen krijgen relatief...
Lees verder

'Gemeenten en festivalorganisatoren houden te weinig rekening met noodscenario's'
Je bent op een festival en probeert iemand te bellen, maar je netwerk geeft aan: geen signaal. Agentschap Telecom stelt dat gemeentes en organisatoren van festivals weinig stilstaan dit scenario. Dat moet wel, want bereikbaarheid betekent ook toegang tot het alarmnummer en NL-Alerts en dat is toch...
Lees verder

's Werelds oudste ijskern is gevonden
Drie jaar lang hebben onderzoekers ernaar gezocht op Antarctica, en nu gevonden: de oudste ijskern ter wereld. En nu moet de boor erin, want in het ijs liggen belangrijke gegevens opgeslagen die ons iets kunnen leren over de geschiedenis van de aarde.
Lees verder