donderdag 14 maart 2019

Sprout: Medeoprichter stopt bij Ace & Tate, start nieuw design-keukenmerk

Medeoprichter stopt bij Ace & Tate, start nieuw design-keukenmerk
Camiel de Lange van Bergen, die samen met Mark de Lange brillenverkoper Ace & Tate oprichtte, stort zich nu op de keuken, met designmessen- en pannenmerk Slic. De ondernemer laat externe geldschieters vooralsnog bewust buiten de deur.  
Lees verder

Zo maak je af waar je mee bezig bent (4 vragen om goed te kunnen kiezen)
Heb jij ook de neiging om constant nieuwe dingen te beginnen? Omarm dat pionieren vooral, schrijft Gerhard te Velde. 'Maar je mag jezelf ook uitdagen om meer resultaat te halen uit je inspanningen.'
Lees verder

Bereid je voor op de komst van, jawel, de greypreneur
Jonge ondernemers? Zó 2018! Ouderen hebben de toekomst, zo blijkt althans uit de demografie. Sprout duikt in de wondere wereld van de infographics en doet kennis op over het verschijnsel 'greypreneur'.
Lees verder

Spotify klaagt Apple aan; Oprichters DeGiro willen deels cashen
Ondernemersnieuws: Daniel Ek vindt Apple Store oneerlijk, oprichters DeGiro zoeken koper voor minderheidsbelang en MKB Nederland wil macht fiscus indammen bij faillissement.
Lees verder

Geen koffie? Dan niet! – Over interculturele communicatie
Zaken doen met andere culturen betekent goed luisteren en doorvragen als je iets niet begrijpt. Want 'nee' betekent niet in elke cultuur 'nee', legt Sprout-expert Saskia Maarse uit.
Lees verder

Deze sieraden-startup haalt goud en zilver uit oude telefoons
Hoeveel smartphones heb je nodig voor een gouden of zilveren sieraad? Veertig tot zestig stuks, ontdekte de Nederlandse startup Nowa, een spin-off van telefoonrecylaar Closing the Loop. 
Lees verder

Ludwick Marishane ontwikkelde een crème waardoor je niet meer hoeft te douchen
Hij ontwikkelde een crème die je net zo schoon maakt als een douchebeurt en schreef zijn 42 pagina's tellende businessplan op een oude Nokia-telefoon. Zuid-Afrikaan Ludwick Marishane (29) wil mensen zonder toegang tot schoon water helpen om zich schoon te houden. Toch blijkt het nog een hele klus om die mensen te bereiken.
Lees verder

Creditcards en cheques: zo doe je zaken in de VS (podcast De Oversteek)
Hoe zorg je ervoor dat je in de VS je product aan de man brengt, dat klanten geld overmaken en dat je een lening krijgt? Oftewel, hoe doe je er zaken? Dat hoor je in de vierde aflevering van De Oversteek.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.