donderdag 14 februari 2019

Sprout: Shypple Startup van het Jaar; na Kneppers ook Ritzen weg bij Rockstart

Shypple Startup van het Jaar; na Kneppers ook Ritzen weg bij Rockstart
Ondernemersnieuws: Shypple troeft Closure en Spielwork af, investeerders stoppen drie ton in duurzaam warmtekussen en mede-oprichter Don Ritzen pakt koffers bij Rockstart.
Lees verder

Takeaway geeft gas met eigen bezorgdienst
Takeaway bezorgde het afgelopen jaar twee keer zoveel maaltijden zelf als in 2017, bleek woensdag bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Oprichter Jitse Groen legt uit waarom hij die kostbare operatie toch de moeite waard vindt, in een markt die nu nog wordt gedomineerd door Deliveroo en UberEats.
Lees verder

Deze ondernemer wil de bezorgmarkt opschudden met virtuele restaurants en dark kitchens
Startup van de week Bright Kitchen wil Nederland en de rest van Europa veroveren met virtuele restaurants die hun maaltijden uitsluitend verkopen via bezorgdiensten. 'We maken een product dat perfect geschikt is voor bezorging.'
Lees verder

Nederlandse startup in New York Times-lijst van potentiële unicorns
HackerOne, een bedrijf met Nederlandse wortels, heeft het geschopt tot een lijst met vijftig potentiële unicorns in The New York Times. Er zit al 74 miljoen dollar aan extern kapitaal in het bedrijf.
Lees verder

Jarell Habets van Startup van het Jaar Shypple: 'Executie is alles'
Toch knap: slechts tweeënhalf jaar had Jarell Habets (27) ervoor nodig om zijn bedrijf Shypple van niets uit te laten groeien tot Startup van het Jaar. Wat zijn Habets' groeigeheimen? 'Een goed managementteam voelt als co-founders.'
Lees verder

Fokke de Jong krijgt groeigeld; oprichters DeGiro doen stap terug
Ondernemersnieuws: kopers voor speelgoedketen Intertoys, DeGiro-oprichters uit raad van bestuur en Fokke de Jong krijgt vers groeigeld van de Fenteners.
Lees verder

Amsterdamse startups halen 380 miljoen euro op in 2018
Amsterdamse startups wisten afgelopen jaar ruim 380 miljoen euro aan groeigeld op te halen. Daarmee ging meer dan de helft van al het in Nederland opgehaalde durfkapitaal naar bedrijven uit de hoofdstad.
Lees verder

Opnieuw winst voor Tesla. Is dit het Kodak-moment voor de auto-industrie?
Terwijl Tesla record na record vestigt komt het Kodak-moment voor de rest van de auto-industrie dichterbij, schrijft Mark Schreurs (MisterGreen) in een gastblog. 'Er verandert komende 10 jaar meer in de auto industrie dan afgelopen 100 jaar. De Duitsers zijn nu aan zet.'
Lees verder