maandag 11 februari 2019

Online omzet MediaMarkt over 1 miljard euro

Online omzet MediaMarkt over 1 miljard euro
Black Friday compenseerde in 2018 de lagere verkopen in de decembermaand bij MediaMarkt en Saturn. Het concern boekte een stijging van de online kwartaalomzet van 28 procent.
Lees verder

On­der­zoek vast-draad­loos snel in­ter­net voor in­wo­ners en be­drij­ven Heu­vel­land­schap af­ge­rond
Een betere en snellere internetverbinding voor afgelegen buitengebieden in het Limburgse heuvelland is mogelijk door gebruik te maken van een zogenaamd vast-draadloos-netwerk. Dat is de conclusie van een onderzoek door Greenet in opdracht van de Provincie Limburg en de Lijn-50 gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals.
Lees verder

'Bij online senioren neemt de internetvaardigheid af met de jaren'
Bijna vier op de tien senioren van 75 jaar of ouder zonder internet gebruiken het niet, omdat ze het te moeilijk vinden. Veel mensen vinden zich er te dom voor, omdat ze bijvoorbeeld alleen lagere school hebben gevolgd. Maar ook hoger opgeleiden hebben er problemen mee.
Lees verder

Leaseplan wil Carnext.com verkopen
Autoverhuurder Leaseplan sondeert de financiƫle markt over de verkoop van zijn onderdeel Carnext.com, een marktplaats voor tweedehands auto's.
Lees verder

100 miljoen euro voor fintechmarktplaats Raisin
Raisin, de fintechmarktplaats voor spaar- en beleggingsproducten, heeft 100 miljoen euro opgehaald in een series D financiering. Het geld komt van bestaande investeerders PayPal, Index Ventures, Ribbit Capital en Thrive Ventures.
Lees verder

Ziggo hoeft geen NAW gegevens te overleggen aan filmdistributeur
Dutch FilmWorks heeft vrijdag een belangrijke nederlaag geleden in een zaak die het tegen kabelbedrijf Ziggo heeft aangespannen. Ziggo hoeft Dutch FilmWorks geen inzage te geven in de persoonlijke gegevens van mensen die illegaal een film gedownload hebben.
Lees verder

iPhone- en Samsung-gebruiker behoorlijk honkvast
Gebruikers van smartphones van Apple en Samsung zijn erg merktrouw, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. 87 procent van alle huidige Nederlandse iPhone bezitters geven aan opnieuw voor een iPhone te zullen kiezen als het huidige toestel vervangen moet worden.
Lees verder

Infographic: het TV doolhof
OTT, programmatic TV, SVOD… de termen in het moderne tv landschap vliegen je om de oren. Om niet te constant te verdwalen in deze wirwar van begrippen komt de Taskforce Online Video van het IAB met een handige 'kaart' in de vorm van een infographic.
Lees verder

Samenwerkende Nederlandse partijen presenteren zich tijdens Mobile World Congress
Ook dit jaar zijn samenwerkende Nederlandse publieke en private partijen eind februari 2019 met een Holland-paviljoen aanwezig tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.
Lees verder