woensdag 6 februari 2019

Omzet TomTom blijft gelijk

Omzet TomTom blijft gelijk
De omzet van TomTom over het vierde kwartaal bleef gelijk aan die van het vierde kwartaal van 2017: 218 miljoen euro. Over een jaar gemeten deed TomTom het wel wat minder dan een jaar eerder: 861 miljoen versus 903 miljoen.
Lees verder

Hogere omzet voor Sanoma door overnames
Over 2018 heeft uitgeverij Sanoma haar operationele winst (gecorrigeerd voor incidentele baten en lasten) voor het derde jaar op rij zien stijgen naar 197 miljoen euro.
Lees verder

Gokdebat in Eerste Kamer: 'Geen cent in de schatkist door winst uit gokzucht'
De fracties van de politieke partijen hebben in de Eerste Kamer dinsdag de nodige kanttekeningen geplaatst bij de Nieuwe wet op kansspelen die door de Tweede Kamer reeds is goedgekeurd. Er blijft veel zorg over gokverslaving. De verzelfstandiging van Holland Casino, onderdeel van een aparte wetgeving, stuit nog op veel bezwaren.
Lees verder

FNV peilt komende weken mening bij werknemers PostNL
FNV peilt de komende weken de mening van alle werknemers bij PostNL over het cao-akkoord dat het bedrijf sloot met enkele bonden. De peiling gebeurt zowel online als op locatie. De aftrap was gisteren in Den Bosch.
Lees verder

Infographic: Booking.com blijft dominant in Nederland
De dominantie van Booking .com op de Nederlandse markt is ongewijzigd gebleven. Het gros van de Nederlandse hotelomzet wordt gerealiseerd door de boekingssite. Expedia staat op nummer twee, blijkt uit een overzicht van kanaalmanager SiteMinder.
Lees verder

Battle pocketvertalers: Travis Touch vs. Pocketalk
Op vakantie in Italiƫ is het prima om een beetje met Google Translate op je smartphone te stuntelen. Tijdens een zakelijk overleg met een Chinese fabrikant wil je iets betrouwbaarders gebruiken. Biedt een pocket-vertaler soelaas? Twee op Android gebaseerde click-and-talk-kastjes doen hun best onze gesprekken te ontcijferen.
Lees verder

Linehub breidt uit naar Scandinaviƫ
Marketingcollectief Linehub breidt uit naar Scandinaviƫ met de overname van NetBooster Affiliate, voorheen onderdeel van Artefact. Financiele details zijn niet bekend gemaakt.
Lees verder

'Reddit haalt 150 en 300 miljoen dollar op'
Discussieplatform Reddit haalt naar verluidt tussen de 150 en 300 miljoen dollar op tegen een waardering van 2,7 miljard dollar. De financieringsronde wordt geleid door de Chinese gigant Tencent.
Lees verder

Retailhoofd Angela Ahrendts weg bij Apple
Angela Ahrendts stapt na vijf jaar alweer op bij Apple als hoofd retail. Zij wordt opgevolgd door Deidre O'Brien.
Lees verder