donderdag 7 februari 2019

NU.nl start regionale samenwerking in Eindhoven met Studio040

NU.nl start regionale samenwerking in Eindhoven met Studio040
Nu.nl brengt samen met Studio040 nu ook het laatste nieuws uit Eindhoven. Wie zijn locatie deelt met de app, krijgt vanaf vandaag in Eindhoven automatisch een extra blok met regionaal nieuws van Studio040 te zien op de voorpagina van de app van NU.nl.
Lees verder

Apple haalt Do Not Track uit Safari
Wellicht tot opluchting van adverteerders verwijdert Apple de Do Not Track functie uit zijn Safari browser, zowel in iOS als macOS. Er komt echter iets anders voor in de plaats.
Lees verder

Deventer wil geld terug van thuisbezorgapp Peeves
De gemeente Deventer wil een subsidie van 25.000 euro aan thuisbezorg-app Peeves terugvorderen. Met de app konden mensen bij acht restaurants in Deventer maaltijden bestellen en houdbare producten mee teruggeven aan de bezorger voor de Voedselbank.
Lees verder

Twitter realiseert omzet- en abonneegroei
Twitter realiseerde in het vierde kwartaal 24 procent meer omzet, terwijl het aantal dagelijkse actieve gebruikers met 9 procent steeg ten opzichte van 2017.
Lees verder

ABN AMRO vergroot belang in Zweedse fintech Tink
De Zweedse start-up Tink haalt 56 miljoen euro nieuw groeigeld op en ABN AMRO is een van de investeerders. Het bedrijf wil zijn 'PSD2-platform' dit jaar snel verder Europees uitrollen.
Lees verder

Apples HomePod heeft 6 procent marktaandeel in VS
Apples HomePod heeft een marktaandeel van 6 procent op de Amerikaanse markt voor slimme luidsprekers. Dat is ver achter Amazon Echo (70 procent) en Google Home (24), maar de HomePod kost wel ruim 300 dollar.
Lees verder

Ster zet machine learning in voor onderzoeksinstrument
Ster laat adverteerders gratis hun reclame testen met een nieuwe tool: AdScan. Het gaat om een zusje van het onderzoeksinstrument […]
Lees verder

Engelse consumenten kunnen eerlijker een hotel boeken
Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, ebookers en trivago gaan de manier waarop ze hotels verkopen ingrijpend veranderen. De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft dit bewerkstelligd.
Lees verder

Nederland koploper bij meldingen datalekken
Sinds de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei 2018 zijn in de Europese Economische Ruimte (EER) meer dan 59.000 datalekken gemeld. Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan aan kop met respectievelijk 15.400, 12.600 en 10.600 meldingen aan de toezichthouders. Liechtenstein, IJsland en Cyprus noteerden de laagste aantallen meldingen, zo blijkt uit de GDPR Data Breach Survey van DLA Piper.
Lees verder