dinsdag 12 februari 2019

Gestroomlijnder te werk met waveless picking

Gestroomlijnder te werk met waveless picking
De wereld van supply chain en logistiek is roeriger dan ooit tevoren. Geavanceerde omnichannel distributiecentra (dc's) moeten vierentwintig uur per dag aan de eisen van de klant kunnen voldoen. En hoewel dc's van oudsher geen kritische rol hebben gespeeld bij het behoud van klanten zijn ze anno 2019 onmisbaar in het tevreden houden en dus doen terugkeren van de klant. Gezien deze druk richten dc-managers zich op het stroomlijnen van processen, het verhogen van de productiviteit en het versnellen van de orderverwerking. Een nieuwe aanpak voor het verwerken van orders zou daarin wel eens de oplossing kunnen vormen.
Lees verder

'Zichtbaarheid is de basis van risicobeheer in supply chain'
Er is geen eenduidige oplossing voor de vele uitdagingen waar bedrijven dagelijks mee worden geconfronteerd. Maar naarmate de vraag groeit naar manieren om onverwachte veranderingen te managen, komen er nieuwe technologie├źn beschikbaar om risico's te beheersen en verliezen te minimaliseren. Zichtbaarheid is de basis Zichtbaarheid kan op verschillende manieren worden ingevuld. Vaak gaat het vooral […]
Lees verder

Locatiekeuze logistiek: 5 belangrijke veranderingen voor beslissers
Waar je te vestigen met een nieuw distributiecentrum? In de afgelopen jaren leek dit een vrij eenvoudig te beantwoorden vraag. De traditionele hotspots waren 'the place to be'! Hier vond je de ruimte, de mensen en de juiste infrastructuur. Gemeente bellen, kaveltje bestellen! Zo eenvoudig gaat het nu niet meer.
Lees verder