maandag 11 februari 2019

Driewerf hoera voor de Jumbo Jet!

Driewerf hoera voor de Jumbo Jet!
Dubbel dek, intens groot, verplaatste ineens massa's mensen door de lucht. De Jumbo Jet mag dit weekend 50 reuzekaarsen uitblazen want het is vijf decennia geleden dat de Boeing 747 zijn eerste testvlucht maakte. Zelfs na een halve eeuw is het vliegtuig nog altijd mateloos populair in de...
Lees verder

'Venezuela kan voorbeeld zijn voor hervormingen Iran'
De Iraanse bevolking snakt naar democratie - maar zónder revolutie. De ontwikkelingen in Venezuela kúnnen model staan voor Iran, mits alles daar vreedzaam verloopt. Maar als de opstand tegen president Maduro tot confrontaties leidt, worden heel veel mensen in Iran juist bang, zegt Afshin Ellian,...
Lees verder

Enorme achterstand keuringen arbeidsongeschikten
Het UWV heeft grote problemen met een achterstand van de medische keuringen van mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Tienduizenden mensen ontvangen zo'n uitkering, maar het is onzeker of ze daar ook recht op hebben. Dat meldt Nieuwsuur.
Lees verder

Minder vertrouwen in Hema bij beleggers
Geldschieters van de Hema vinden dat Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar, hen te weinig op de hoogte houdt van financieringsplannen. Daardoor staan de Hema-obligaties nu lager dan op het moment van overname.
Lees verder

Mensen bereid mensenleven te offeren voor robot
Onder bepaalde omstandigheden zijn mensen bereid het leven van een ander mens te offeren voor een robot. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit.
Lees verder

Vrouwen moeten tekorten in chemie oplossen
Over twintig jaar is meer dan de helft van de huidige werknemers in de chemie met pensioen. Om dat probleem op te lossen moeten er snel meer vrouwen aan het werk. Van de 88 duizend banen, worden er 71 duizend vervuld door mannen.
Lees verder

Maduro wil olie via Russische bank verkopen
De Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA heeft klanten opgedragen om betalingen alleen nog via de Russische bank Gazprombank te doen. Dat meldt Reuters.
Lees verder

24 miljoen wachtgeld voor politici in 6 jaar
Oud-politici hebben de afgelopen zes jaar ruim 24 miljoen euro wachtgeld mogen ontvangen. Dat blijkt uit cijfers die de Telegraaf heeft opgevraagd bij Binnenlandse Zaken.
Lees verder

ACM gaat zzp'ers beter beschermen tegen energiecontracten
De Autoriteit Consument & Markt gaat zzp'ers beter beschermen tegen zakelijke contracten van energiemaatschappijen. ACM doet dat door boetes en dwangsommen op te leggen wanneer blijkt dat de bedrijven de rechten van zelfstandigen schenden. Dat meldt het AD vandaag.
Lees verder

Vragen ondernemers over Brexit stijgen explosief
Het aantal vragen van ondernemers over de Brexit stijgt de laatste weken explosief. Ook doen steeds meer bedrijven de Brexit Impact Scan van de overheid. Dat blijkt uit gegevens die BNR heeft opgevraagd bij het Brexitloket.
Lees verder

Topmanagers KLM hebben veel kritiek op nieuwe baas
Topmanagers van KLM hebben geen vertrouwen in de nieuwe baas van het bedrijf, Ben Smith. Dat blijkt uit een brief die naar de raad van commissarissen van moederbedrijf Air-France KLM is gestuurd, die in handen is van persbureau ANP.
Lees verder

Rechtse oppositie demonstreert tegen Spaanse premier Sanchez
Centrumrechtse, populistische en extreemrechtse partijen in Spanje protesteren tegen de linkse premier Sanchez. Volgens de demonstranten is Sanchez te coulant tegenover de Catalaanse separatisten.
Lees verder