maandag 14 januari 2019

Sprout: Met deze machine creëer je een moestuin in huis

Met deze machine creëer je een moestuin in huis
Wat als je geen tuin hebt? Dan maak je er gewoon een binnenshuis, denken ze bij techbedrijf Aspara. Maak kennis met de indoor-moestuin.
Lees verder

Hoe twee broers een auto crowdfunden met de opbrengst van een horloge
Autobouwende broers Tino en Paul Huet treden met hun HB Coupé in de voetsporen van Joop Donkervoort en Victor Muller. De ontwikkeling van die klassiek ogende sportwagen wordt deels betaald met een Kickstarter-campagne voor een Zwitsers horloge. 
Lees verder

Nederlandse startups in Vegas: "met stroopwafels lokken we ze naar de stand"
Met een delegatie van ruim vijftig startups was het Holland paviljoen op technologiebeurs CES ook dit jaar niet te missen. Met 180.000 potentiële klanten of partners in de wandelgangen rijst de vraag: wie spreek je aan en hoe kom je er effectief weer vanaf?
Lees verder

Kees Koolen schrapt batterijcampus; Duitse waakhond verbiedt bestelknop Amazon
Ondernemersnieuws: Kees Koolen trekt stekker uit Nederlandse batterijcampus, deelfietsbedrijven krijgen Europese miljoenensubsidie en Duitse toezichthouder verbiedt bestelknop Amazon.
Lees verder

Chris Zadeh over stoppen als ceo: 'Ik pleegde 20 jaar roofbouw op mezelf'
Chris Zadeh stopt als ceo bij fintechbedrijf Ohpen. De reden? Hij werkt al 20 jaar lang altijd: overdag, 's avonds, in het weekend en zelfs op vakantie. Een – succesvol verwijderde – tumor in zijn rug liet de ondernemer flink schrikken. 'Ik dacht: als ik zo door ga, ben ik over 10 jaar dood.'
Lees verder

Constantijn op CES 2019: 'Met het Holland Paviljoen verzuip je niet in de massa'
Dankzij het Holland Paviljoen verzuip je als ondernemer op elektronicabeurs CES niet in de massa, zegt startup-prins Constantijn. 'Een landenpaviljoen is alleen maar goed als het helpt om startups zich beter te laten presenteren dan wanneer ze hier alleen zouden komen.'
Lees verder

Nee, je hoeft je copyright notices niet aan te passen naar 2019
Een copyright notice op je website is juridisch niet verplicht. Doe je het toch, dan kun je het jaartal weglaten, schrijft Arnoud Engelfriet. 'Dan ben je voor de rest der tijden klaar en heb je toch dat juridische blafbordje.' 
Lees verder

Zo maakten investeerders de grootste klappers uit de geschiedenis
Bij de beursgang van Adyen afgelopen jaar bleek dat een investering van 16 miljoen dollar van Index Ventures was gegroeid naar 2,5 miljard dollar. Daarmee is het Nederlandse bedrijf volgens CB Insights een van de 40 meest succesvolle investeringen ooit. 
Lees verder