woensdag 9 januari 2019

Sprout: Is deze elektrische auto de aanstormende Tesla-killer?

Is deze elektrische auto de aanstormende Tesla-killer?
Met een 49-inch scherm als dashboard, 500 kilometer actieradius en een prijskaartje vanaf 45.000 dollar lijkt de Byton M-Byte op papier een geduchte concurrent van Tesla. De vraag is: moet je klant willen worden van deze 'startup'?
Lees verder

20 miljoen omzet voor Flinders; PayPal blokkeert account neonazi's
Ondernemersnieuws: woonwinkel Flinders maakt omzet van 20 miljoen euro, Tesla start bouw Chinese fabriek en PayPal zegt 'nee' tegen neonazi's.
Lees verder

Hoe een sterk team je je vrijheid als ondernemer teruggeeft
Terwijl je bedrijf groeit, en je een team om je heen verzamelt, kun je als vrije ondernemer ongemerkt belanden in een rol van brandjes blussende manager. Mariska Wijbenga legt uit hoe je die valkuil vermijdt. 
Lees verder

Silicon Valley: barsten in een succesverhaal (opinie)
De bewondering voor Silicon Valley sloeg bij senator en voormalig lector Ondernemerschap Peter Ester om in afgrijzen, schrijft hij in een opiniestuk. 'Big Tech bulkt van het geld maar laat de grote sociale problemen in de eigen omgeving links liggen.'
Lees verder

Hoe Charlotte van 't Wout een vergaderimperium bouwt, en nu ook scoort met cursussen via Instagram
Charlotte van 't Wout woont dankzij slim ondernemen in het huis van haar dromen. Ondertussen loopt haar nieuwe bedrijf met cursussen via Instagram 'als een malle'. Wat beweegt deze bevlogen 'Business influencer'?
Lees verder

Deze vegetarische burger moet de wereld redden
Met bijna 390 miljoen dollar groeigeld van o.a. Bill Gates is Impossible Foods hard op weg de vleesindustrie flink te verstoren met hun plantaardige alternatief. "De koe is een miljoen jaar geleden gestopt met innoveren, wij verbeteren ons product elke dag."
Lees verder

Bernhard koopt Mediapark; WeWork loopt 18 miljard funding mis
Ondernemersnieuws: Bernhard wordt nu ook huisbaas van Hilversum, Emmens gamebedrijf stopt nadat Google het onvindbaar maakte en WeWork noemt zichzelf voortaan The We Company na geflopte fundingronde.
Lees verder

Deze startup laat sporters overal zweten zonder abonnement
Startup van de week SportAny wil mensen zonder abonnement laten sporten, wanneer, waar en hoe het hen uitkomt. 'Niets moet in de weg staan om van start te gaan.'
Lees verder