maandag 7 januari 2019

Softbank lonkt naar GetYourGuide

Softbank lonkt naar GetYourGuide
Het Japanse investeringshuis Softbank zou op het punt staan honderd miljoen dollar te investeren in GetYourGuide.
Lees verder

Mozilla Thunderbird wordt sneller en mooier
Mozilla werkt aan een nieuwe versie van zijn open source mailprogramma Thunderbird. Na vele jaren waarin de software nauwelijks werd onderhouden, laat de non profit organisatie weten dat 14 fulltime programmeurs sleutelen aan een opvolger.
Lees verder

Verlies Blendle 2017: 2,8 miljoen
De digitale kiosk Blendle heeft in 2017 een verlies geboekt van 2,8 miljoen euro. Niettemin klinkt het bedrijf positief over de vooruitzichten.
Lees verder

Vlaamse overheidswebsites onder Vlaanderen.be
Alle overheidssites van Vlaanderen worden voortaan gebundeld onder het hoofddomein Vlaanderen.be. Dat moet de betrouwbaarheid en de zichtbaarheid verhogen.
Lees verder

Recordaantal bedrijven vraagt GS1 barcodes aan
In 2018 hebben bijna 2500 Nederlandse ondernemers GS1 barcodes gekocht. In het jaar daarvoor ging het nog om ongeveer 1250 MKB-bedrijven die barcodes aanschaften.
Lees verder

Filantropie Zuckerberg onder druk door koersval Facebook
Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft ooit beloofd dat hij 99 procent van zijn aandelen in het sociale netwerk zou verkopen ten behoeve van filantropische doeleinden. Volgens Bloomberg heeft de Facebook-oprichter tot op heden 5,6 miljard dollar aan aandelen verkocht, maar er is een kink in de kabel gekomen: de sterk dalende koersen.
Lees verder

Infographic: een tumultueus jaar voor Elon Musk
Tumultueus, zo kun je het jaar van Elon Musk zeker noemen. Hij joeg met zijn omstreden tweets beleggers, aandeelhouders en financiƫle instanties op stang, inclusief de 1 april grap dat de automaker Tesla bankroet was. In juni ontsloeg Tesla 9 procent of 3600 van zijn werknemers, daarna volgden nog eens twee branden in de Tesla fabriek in Fremont.
Lees verder

Janneke Niessen: 'We bouwen de toekomst met een te kleine groep'
Na twee succesvolle exits en een portfolio aan investeringen richt Janneke Niessen (41) zich een groot deel van haar tijd op het aanjagen van diversiteit in de techsector. Een precair onderwerp, dat gezien het tekort aan talent echter steeds urgenter wordt. En haar bovendien inspireerde tot een nieuw bedrijf.
Lees verder

CES 2019: Samsung lanceert Apples iTunes op zijn televisies
Samsung brengt Apples iTunes in de vorm van een app naar zijn slimme televisies, zo is aan de vooravond van CES 2019 aangekondigd. De app voor films en tv shows zal standaard aanwezig zijn op toestellen die vanaf deze zomer beschikbaar zijn.
Lees verder