dinsdag 8 januari 2019

NS test in- en uitchecken met bankpas

NS test in- en uitchecken met bankpas
De NS gaat tot de zomer een proef houden waarbij een kleine groep reizigers niet met zijn OV Chipkaart maar met zijn bankpas kan in- en uitchecken.
Lees verder

'Nederlandse omzet Miinto verdubbeld in 2018'
Online boutiqueplatform Miinto heeft vorig jaar een omzet van 67 miljoen euro gerealiseerd. De Nederlandse activiteiten verdubbelden qua omzet bijna […]
Lees verder

Flinders naar 20 miljoen euro omzet in 2018
Online woonwinkel Flinders heeft zijn omzet afgelopen jaar met een derde zien stijgen naar twintig miljoen euro. Komend jaar gaat het zich nadrukkelijker richten op interieurprojecten in het zakelijk segment.
Lees verder

Digitale innovatie op de Horecava: Think. Design. Create. Eat!
In de horeca doen ze nog veel op de ouderwetse manier, vertelt Ruud Licht van startup Kuhler. Telefonisch een order plaatsen bij de groothandel bijvoorbeeld, liefst laat in de avond. Dan is het van: 'Met Henk van snackbar 't Balkje. Graag hetzelfde als vorige week.'
Lees verder

Mediastart-up koopt zwangerenforum
De nieuwe site Mamalove.nl heeft net voor de jaarwisseling Forumvoorzwangerevrouwen.nl gekocht. Het bedrijf van onder meer de mede-oprichter van Werkspot.nl wil redactie, social en e-commerce combineren.
Lees verder

CES 2019: oprolbare OLED TV van LG dit jaar op de markt
LG brengt later dit jaar zijn eerder aangekondigde 'oprolbare' televisie op de markt. Dit bijzondere OLED-scherm schuift letterlijk uit zijn behuizing.
Lees verder

Aantal voice-apps groeit met dubbele cijfers
Het aantal voice-apps voor Amazon is in 2018 met ruime, dubbele cijfers gegroeid. In totaal zijn er tienduizenden apps met specifieke taken of onderhoudende doelen.
Lees verder

'Europese PSD2-wetgeving zet privacy onder druk'
Vanaf begin 2019 wordt in Nederland PSD2 van kracht. Met deze nieuwe Europese bankenwet kunnen consumenten hun bankgegevens delen met andere partijen dan hun eigen bank. De organisatie Privacy First heeft naar eigen zeggen grote moeite met deze wet, zelfs als de consument eerst uitdrukkelijke toestemming moet geven. In TROS Radar werd gisteren aandacht voor de wetgeving gevraagd.
Lees verder

Microsoft en Kroger tonen supermarkt van de toekomst
Microsoft en de Amerikaanse supermarkt Kroger hebben twee experimentele winkels in gebruik genomen in de buurt van hun hoofdkwartier: de ene in Monroe (Ohio), de andere in Redmond (Washington). Beide gebruiken het Azure cloudplatform.
Lees verder