maandag 7 januari 2019

May moet vooral Noord-Ierse parlementariërs paaien met garanties EU

May moet vooral Noord-Ierse parlementariërs paaien met garanties EU
Theresa May heeft nog een week om het Britse parlement ervan te overtuigen in te stemmen met haar Brexit-deal. Volgende week dinsdag, 15 januari, zal de deal op tafel liggen, meldde ze zojuist. Voor premier Theresa May is cruciaal dat ze meer en betere wettelijke garanties van EU-landen krijgt dat...
Lees verder

Van Engelshoven: Degens blijven kruisen in emancipatiedebat, geen aangifte tegen SGP
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal met de SGP in gesprek blijven over de acceptatie van homoseksuelen. Dat zei ze op BNR, in een reactie op het anti-homomanifest dat SGP-leider Kees van der Staaij mede-ondertekende. 'Men mag dit vinden, maar zo nadrukkelijk...
Lees verder

Elon Musk klaar voor comeback: Falcon 9 gaat weer vliegen
Tesla kreeg een flinke tik in de eerste week van dit jaar, bovendien CEO heeft Elon Musk de laatste tijd ook wat weg van een gevallen engel. Gelukkig voor de miljardair heeft hij nog zijn ruimtebedrijf SpaceX, dat volop bezig is met de nieuwste testvlucht van de Falcon 9-raket.
Lees verder

'Makelaar zijn is niet leuk meer in deze markt'
Het is grimmig op de Amsterdamse huizenmarkt, merkt iedere koper. Maar ook Sven Heinen, afzwaaiend voorzitter van de Amsterdamse makelaarsvereniging, vond het makelaarsvak de afgelopen jaren er niet leuker op worden.
Lees verder

Oprichter van snelgroeiend fintechbedrijf Ohpen doet stapje terug
Ohpen werd na oprichting binnen no-time een fortuin waard, maar ruim jaar later doet oprichter Chris Zadeh een stap terug - de snelle groei heeft zijn tol geëist. Het concept: voor 1 euro per rekening per maand neemt Ohpen de administratie over van banken en verzekeraars.
Lees verder

Peter R. de Vries lekt geheime audiotape van Holleeder
In een uitgelekte audiotape waarin Willem Holleeder met Peter R. de Vries spreekt, bevestigt de topcrimineel zijn samenwerking met onderwereldkopstukken Dino Soerel en Stanley Hillis.
Lees verder

Arnhem verstopt gouden drollen
De gemeente Arnhem was dit weekend een soort Willy Wonka, want na vondst van een 'Gouden Drol' wordt de gelukkige vinder getrakteerd op een rondleiding door het voor de gelegenheid opengestelde riool van de stad.
Lees verder

Expatkinderen zorgen voor problemen op basisscholen
Voorheen gingen veel expatkinderen naar een internationale basisscholen, maar tegenwoordig gaan ze veel vaker naar normale scholen in Eindhoven, Den Haag en Amsterdam. Dat zorgt voor problemen.
Lees verder

Lekkere afvalbitterballen op de Horecava
Op de Horecava, 'de eerste verspillingsvrije beurs van Nederland', zijn allerlei initiatieven te vinden om voedselverspilling tegen te gaan. Zo is er een 'slimme vuilnisbak', een 'afvalbitterbal' en een app om voedselresten te verkopen voor een lage prijs.
Lees verder

Denemarken wil startups lokken met Europees Silicon Valley
Negen kunstmatige eilanden voor de kust van Kopenhagen, daar moet een Europees Silicon Valley gebouwd worden volgens de Deense overheid. Het land wil graag innovatieve startups lokken naar het bedrijventerrein om zo de strijd aan te binden met bijvoorbeeld Amsterdam.
Lees verder

Nieuwe trend in 2019: een superant, hybride van supermarkt en restaurant
In het nieuwe jaar zullen supermarkten zich enorm moeten gaan ontwikkelen. We halen minder weekboodschappen, en als we het wel doen dan gaat dat vaak online. Daarom moeten supermarkten creatief zijn, dus krijgen we nu: de superant.
Lees verder

Aston Martin bereidt zich voor op harde Brexit
De Britse sportautofabrikant Aston Martin bereidt zich voor op een harde Brexit door een grote voorraad auto's aan te leggen in Duitsland. 'Dat is niet voldoende, maar een van de maatregelen die ze gaan nemen', zegt beurscommentator Rob Jansen.
Lees verder