donderdag 10 januari 2019

FNV wil gesprek over salarissen Picnic

FNV wil gesprek over salarissen Picnic
Vakbond FNV heeft online supermarkt Picnic per brief uitgenodigd om het gesprek met de bond aan te gaan over de salarissen van de medewerkers.
Lees verder

CES 2019: HTC Vive met Mozilla en AWS in VR-webbrowser
HTC VIVE heeft op de Consumer Electronics Show (CES) een samenwerking aangekondigd met Mozillas Firefox, AWS Amazon Sumerian en Fidelity Investments. Door deze samenwerking kunnen consumenten straks een 'meeslepende web-ervaring' in VR krijgen. Firefox Reality wordt de standaard VR-browser van Vive.
Lees verder

Broer Yuri Solinger (Athleteshop) start nieuwe webwinkel
Na het debacle met Athleteshop start Ringer Solinger opnieuw een webwinkel. Hij heeft de webshop Xolt.nl van de Groninger ondernemer Sven Gout gekocht.
Lees verder

Winnaar Beste Reisidee 2019 is bekend
De winnaar van Het Beste Reisidee 2019 is bekendgemaakt op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. De jury, bestaande uit Steven van der Heijden, Louis Frankenhuis en Jolanda Degen zagen de meeste potentie in FlyGRN.
Lees verder

Reisverzekering Vigi kijkt naar locatie smartphone
On demand-verzekeraar Vigi lanceert naar eigen zeggen de eerste op locatie gebaseerde reisverzekering van Nederland. De verzekering wordt automatisch, via de mobiele telefoon, geactiveerd als je de grens over gaat.
Lees verder

Kunstkopers steeds vaker online, Instagram grootste inspiratiebron
Meer dan vier op de tien kunstkopers kocht het afgelopen jaar één of meerdere objecten online. Dit is een groei van 13 procent ten opzichte van 2014, zo blijkt uit onderzoek van verzekeraar Hiscox. Meest opvallend: de respondenten gebruiken vooral Instagram om nieuw werk te ontdekken.
Lees verder

Amazon Go: 4 miljard dollar in 2021
De kassaloze winkels van Amazon zouden wel eens voor flink wat inkomsten kunnen zorgen. Dat verwachten analisten van RBC Capital Markets. Die constateert dat de winkels sowieso vijftig procent meer omzetten dan een gemiddelde supermarkt.
Lees verder

Takeaway Duitsland passeert Nederland met record aantal orders
Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, zag het aantal orders in het vierde kwartaal met 55 procent toenemen. In het totale bezorggebied ging het in om 29,8 miljoen bestellingen.
Lees verder

De tweeletter techtrends van CES 2019
AR, VR, MR, XR, UX, AI, 5G, 8K, allemaal termen die langskwamen in de verhelderende openingstoespraak van Steve Koenig, VP Market Research bij de Consumer Technology Association (CTA), op de Amerikaanse beurs CES afgelopen week. Maar bovenal lijkt in de consumententechnologie connected tech te worden verdrongen door data tech. Meer en meer worden de keuzes van consumenten, en de beslissingen van bedrijven, bepaald en ondersteund door data.
Lees verder