dinsdag 8 januari 2019

'Energietransitie onmogelijk zonder CO2-taks'

'Energietransitie onmogelijk zonder CO2-taks'
Zonder CO2-taks is een energietransitie onmogelijk. Dat zegt Jan Lagasse, CEO van North Sea Port in BNR Zakendoen. 'Op welke wijze dat moet gebeuren, en wat de meest intelligente vorm is, daar kan over gedebatteerd worden,' zegt Lagasse. 'Maar iets dergelijks zal moeten gebeuren.'
Lees verder

Iran liquideerde tegenstanders in Nederland - Blok kondigt sancties af
De AIVD heeft sterke aanwijzingen dat Iran in 2015 en 2017 in Nederland twee politieke tegenstanders vermoordde. Dat maakt minister Blok van Buitenlandse Zaken bekend.
Lees verder

Bol.com zet in op faciliteren zakenpartners
Bol.com faciliteert in toenemende mate partijen die met haar zaken doen. Daarmee verschuift Bol.com van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd. 'We moeten nog meer naar onze verkopers luisteren,' zegt ceo Huub Vermeulen van Bol.com over de 23.000 partners waarmee het zaken doet. 'Dat is 40 procent van...
Lees verder

Pleziervaart maakt Rotterdamse haven onveilig
Door de toename van pleziervaart in de Rotterdamse haven, stijgt de kans op ernstige ongelukken. Dat blijkt uit cijfers die de haven vandaag bekend maakte.
Lees verder

Warenhuis Sears vraagt faillissement aan
Het Amerikaanse warenhuis Sears delft het onderspit van webshopgiganten en vraagt faillissement aan. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.
Lees verder

Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn ontkent belastingontduiking
Carlos Ghosn ontkent voor de Japanse rechtbank alle aantijgingen. De voormalig topman van Mitsubishi en Nissan, en huidig CEO van Renault, wordt verdacht van belastingontduiking. Bovendien zou hij geld van Nissan hebben gebruikt om persoonlijke verliezen te dekken.
Lees verder

UWV wijst ontslagaanvraag Ryanair af
Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) vindt dat Ryanair samen met de vakbonden een sociaal plan moet opstellen. Daarom wordt de ontslagaanvraag van zestien piloten en vijftien cabinemedewerkers afgewezen.
Lees verder

Auto's kapotslaan werkt perfect als angermanagement
Even je woede kwijt vanwege die vervelende collega, die niet-werkende computer, dat altijd falende systeem en je baas die je ook wel kan schieten? Daar is nu de perfecte oplossing voor: een auto aan diggelen slaan als angermanagement.
Lees verder

'Extra kosten Huis Ten Bosch vallen eigenlijk nog wel mee'
Als je een eeuwenoud koningshuis in stand wilt houden, moet je onverwachte kosten voor het onderhoud van paleizen en andere koninklijke vastgoed op de koop toenemen, zegt Floris Alkemade, Rijksbouwmeester van het Rijksvastgoedbedrijf, in BNR Bouwmeesters. Dat de verbouwing van Paleis Huis ten...
Lees verder

Rechter verklaart SecurCash toch wel failliet - de kas is leeg
Werd vorige week nog het failliet van SecurCash geweigerd door de rechter, nu is de kogel toch echt door de kerk. Het bedrijf mag zich failliet verklaren.
Lees verder

20-jarige man bekent hackaanval op Duitse politici
Een twintigjarige student die nog thuis woont, heeft de hackaanval bekend waarbij honderden Duitse politici en bekende Duitsers hun persoonsgegevens openbaar zijn gemaakt.
Lees verder

Politiek geweld in Duitsland duurt voort
De Duitse AfD-politicus Frank Magnitz die door drie mannen zwaar mishandeld is, moet in ieder geval tot en met dit weekend in het ziekenhuis blijven. De Duitse politie houdt er rekening mee dat de drie mannen die hem toetakelden, vanuit een politiek motief handelden en mogelijk uit de...
Lees verder