maandag 14 januari 2019

Amazon overtreedt Duitse e-commerce wetgeving met Dash knop

Amazon overtreedt Duitse e-commerce wetgeving met Dash knop
Amazon heeft met zijn Dash knoppen, waarmee eenvoudig nieuwe producten zijn te bestellen, de Duitse e-commerce wetgeving overtreden. Een rechtbank in M√ľnchen zegt dat Amazon consumenten niet voldoende inlicht over de aankopen.
Lees verder

Infographic: zo effectief is e-mailmarketing
De dood van e-mail is al vele keren voorspeld, maar met 74 biljoen mails per jaar lijkt het communicatiekanaal sterker dan ooit. Sterker nog: werden er in 2018 281 miljard mails per dag verzonden, in 2019 worden er 333 miljard verwacht. Nog wat cijfers die aantonen dat e-mail voor marketingdoeleinden onmisbaar is: het rendement bedraagt volgens sommige onderzoeken 3200 procent, het is de beste middel om klanten vast te houden. En: 45 procent van de consumenten ontvangt graag mails van merken.
Lees verder

De pareltjes van CES 2019
Met 4500 exposanten verdeeld over 275-duizend vierkante meter, is het haast onmogelijk om elk product of fabrikant een bezoek te brengen. Sander van der Heide, vanochtend uit Las Vegas op Schiphol aangekomen, maakte niettemin een selectie van de interessantste producten.
Lees verder

Nederlandse techbedrijven versterken samenwerking met Amerikaanse partners
Een extra beveiligde router die Internet of Things-apparaten beter beschermt, een gezichtsscanner die huidproblemen aanpakt of een koptelefoon die het geluid aanpast op het gehoor van de drager. Nederlandse startups achter deze vindingen hebben de afgelopen dagen op de CES in Las Vegas afspraken gemaakt met Amerikaanse partners voor kennis of geld om verder te groeien.
Lees verder

Ex-directeur Xs4all tekent tegen opheffen provider
Een ex-directeur van Xs4all, tevens oud-topmanager bij KPN, tekent de petitie tegen het opheffen van de provider. Doke Pelleboer: "Als KPN zich als premium merk wil positioneren ruimen ze juist de budgetmerken op, niet het topmerk."
Lees verder

IMDb opent gratis online videotheek
IMDd, de film- en televisiedatabase van Amazon, is in de VS een online streamdienst begonnen die gratis is te bekijken en financieel moet draaien op reclame-inkomsten.
Lees verder

CES 2019: Verrekijker van de toekomst
NexOptic lanceerde afgelopen week op de elektronicabeurs CES de DoubleTake, een verrekijker voor het moderne tijdperk.
Lees verder

Nog weinig vertrouwen in chatbot
Consumenten stellen hun vraag aan bedrijven het liefst aan een medewerker van vlees en bloed via telefoon en per e-mail. Slechts een klein deel van de consumenten (4,8 procent) heeft een voorkeur voor een chatbot of virtuele assistent. Dat blijkt uit onderzoek onder 666 consumenten dat eind december in opdracht van HubSpot is uitgevoerd.
Lees verder

'Duitse concurrentiewaakhond stelt paal en perk aan verzamelen data Facebook'
De Duitse concurrentiewaakhond staat niet toe dat Facebook data verzamelt via andere apps als WhatsApp en Instagram. Ook zou Facebook niet-geregistreerde internetgebruikers volgen met behulp van cookies.
Lees verder