maandag 3 december 2018

Zo werf je een buitenlandse werknemer

Zo werf je een buitenlandse werknemer
Met de huidige arbeidsmarkt kan het slim zijn om als werkgever je blik te verruimen en ook over de landsgrenzen te kijken. Maar het werven van buitenlandse medewerkers: hoe pak je dat aan? Drie tips.
Lees verder

Dikke bult, eigen burn-out!
Het percentage ziekmeldingen wegens psychologische klachten is in vier jaar tijd verdubbeld1. Overspannenheid en burn-out nemen meer en meer toe, omdat steeds meer werk op steeds minder schouders komt te liggen. De oplossing ligt in het aanpassen van de PDCA-cyclus, een ziekmakend managementmodel.
Lees verder

Negen-tot-vijf-werker kent minste werkstress
De verwachting dat werknemers voortdurend bereikbaar zijn, zorgt voor veel werkstress. Het gelukkigst is de werknemer met een negen-tot-vijf-mentaliteit,
Lees verder

Minder verzuim door snelle gezondheidstest
Als werkgever wil je natuurlijk het ziekteverzuim verlagen en de productiviteit opvoeren. Daarom bied je medewerkers een gezondheidscheck aan. Maar hoe test je de goede risicofactoren? Dat wil zeggen: die risicofactoren die dat verzuim en die productiviteit daadwerkelijk beïnvloeden?
Lees verder

HR Analytics
"Je gaat het pas zien als je het door hebt". Een citaat van Johan Cruijf dat ook van toepassing is op het onderwerp HR Analytics. Want dat gaat over inzicht krijgen dat je zonder de onderliggende hulpmiddelen niet zou hebben. En dat gaat alleen maar meer spelen.
Lees verder

Waarom kiest jouw droomkandidaat voor die baan? Vanwege de JVP!
De EVP, de Employee Value Proposition, raakt steeds meer ingeburgerd. Maar wie echt wil kunnen opscheppen over een vacature binnen de eigen organisatie kan niet zonder JVP. Wat is het en hoe zet je het in?
Lees verder

Zo maak je de belofte van HR-analytics waar
De meeste bedrijven hebben de basis van HR-analytics op orde. Maar hoe boek je er resultaat mee? In veel gevallen halen bedrijven niet het maximale uit de beschikbare data. Daarvoor is vooral draagvlak en daadkracht nodig, vindt ook expert Gerard Evers.
Lees verder

Wettelijke scholingsplicht bevordert duurzame inzetbaarheid
Sinds 1 juli 2015 hebben werkgevers een wettelijke scholingsplicht. De overheid wil hiermee de duurzame inzetbaarheid van werknemers stimuleren. Het opleiden van werknemers heeft met de scholingsplicht zijn vrijblijvendheid verloren. Verder telt onvoldoende scholing meer dan vroeger mee bij ontslag.
Lees verder

Ook discriminerende robot wordt geïnspecteerd
Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) kondigt acties aan tegen arbeidsmarktdiscriminatie. De Inspectie SZW krijgt grotere bevoegdheden om uitsluiting aan te pakken. Ook algoritmes en geautomatiseerde recruitmentsystemen worden daarbij onder de loep genomen.
Lees verder

Pensioenontslag: dit moet HR weten
Het pensioenontslag is de laatste jaren nogal ingewikkeld geworden. Hoe zit het precies met het pensioenontslagbeding in de arbeidsovereenkomst? Waar moet je op letten? Het ontslag wegens de pensioengerechtigde leeftijd in een notendop.
Lees verder

De aannemingsovereenkomst
Aanneming van werk is een overeenkomst tussen een aannemer en een aanbesteder. De aannemer verbindt zich om voor de aanbesteder een bepaald stoffelijk werk tot stand te brengen.
Lees verder

Manager laat zich niet wegbezuinigen [rechtspraak]
Bij een reorganisatie sneuvelt ook de baan van een manager. Hij laat zich echter niet zo maar ontslaan. Daarop gooit zijn werkgever letterlijk de deur in het slot. De manager eist voor de kantonrechter zijn baan terug.
Lees verder