donderdag 6 december 2018

Teleurstelling over blokkade Lelystad Airport

Teleurstelling over blokkade Lelystad Airport
Minister Van Nieuwenhuizen zal met nieuwe plannen moeten komen om Brusselse goedkeuring te krijgen voor Lelystad Airport.
Lees verder

Kamer baalt van nieuw bankenschandaal
De Tweede Kamer eist opheldering over mogelijke witwaspraktijken bij ABN Amro, ING en Rabobank.
Lees verder

Komt er een recessie?
Paniek onder beleggers. In de VS is de rente op langlopende leningen nu lager dan die op kortlopende leningen. En dat is volgens beleggers vaak een voorbode van een recessie.
Lees verder

Lege schappen door zelfscankassa's
Hoe meer er zelf wordt gescand in de supermarkt, des te minder goed kloppen de voorraden. Dat blijkt uit een uitlekte interne memo van Albert Heijn, meldt vakblad Distrifood.
Lees verder

COLUMN | Wopkes volgende stap
Terwijl het Binnenhof zich opwond over het papieren Pact van Marrakesh, werden in volstrekte afzondering echt grote stappen genomen. In Brussel besprak minister van Financiën Wopke Hoekstra met zijn collegas de toekomstige architectuur van de eurozone.
Lees verder

CFO Huawei opgepakt, beurzen onderuit
De verstandhouding tussen China en de VS krijgt wéér klap. In Canada is Meng Wanzhou, de CFO van Huawei, op verzoek van de Amerikanen opgepakt. Het bedrijf wordt verdacht van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. China is woest, beleggers geschrokken. Beurzen in China en Japan gingen...
Lees verder

Winkeliers en online dienstverleners voelen zich buitenspel gezet door overheid
Winkels en online dienstverleners zijn niet blij dat ze niet worden betrokken bij het nieuwe DigiD. Dat zeggen Thuiswinkel.org, Detailhandel Nederland en reisbranchevereniging ANVR tegen BNR.
Lees verder

Vervoerders en reizigersorganisaties keren zich tegen plan staatssecretaris
Duurdere treinkaartjes, hogere prijzen voor goederenvervoer en meer vertragingen. Daarvoor waarschuwen de NS, ProRail, reizigersorganisaties en vakbonden unaniem.
Lees verder

Kabinet zet vol in op verbetering verkeersveiligheid
Het kabinet wil de verkeersveiligheid flink verbeteren. De daling van het aantal verkeersdoden gaat niet meer zo hard en het aantal ernstig gewonden door verkeersongelukken stijgt juist. 'Je moet streven naar nul slachtoffers, ook al weet je dat het nooit helemaal nul zal worden', zegt minister...
Lees verder

'Start met afvangen en opslaan van CO2'
Met nog twee weken te gaan voor er in Nederland een klimaatakkoord moet liggen, blijkt dat er zowel in Nederland als wereldwijd nog veel te veel CO2 uitgestoten wordt. Wereldwijd neemt de uitstoot ook nog eens toe.
Lees verder

'Woningen en bedrijfspanden moet door elkaar heen gebouwd worden'
Nieuwe woningen en bedrijfspanden moeten voortaan door elkaar heen gebouwd worden. Dat is de enige oplossing om het woningtekort in steden aan te pakken, stellen de rijksadviseurs in een toekomstvisie die vanmiddag wordt gepresenteerd aan minister Kajsa Ollongren.
Lees verder

'Goede beslissing om directie BAM op schop te gooien'
Bouwer BAM krijgt een nieuwe topstructuur. Naast de tweekoppige directie komt er een zogenaamde Executive Committee. Twee COO's, een Chief Business Excellence Officier en een CHRO moeten daarin zitting nemen. Analist Corné van Zeijl snapt de stap wel. 'Het management heeft in het verleden veel...
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.