dinsdag 4 december 2018

Sprout: Yung Wardrobe: ‘Ik ben de eerste ter wereld die rapt over startups’

Yung Wardrobe: 'Ik ben de eerste ter wereld die rapt over startups'
Die zagen wij niet aankomen: Thijs Verheul van United Wardrobe die onder het alias 'Yung Wardrobe' een volledig nieuw muziekgenre de wereld in slingert: startuphiphop. Sprout praat bij met Verheul over deze toch wel zeer opmerkelijke gang van zaken: 'Er komt een album aan en dat wordt goud!'
Lees verder

Tesla maakt 1000 Model 3's per dag; Constantijn verklaart mannenpanel taboe
Ondernemersnieuws: Tesla maakt 1000 Model 3's per dag, Constantijn loopt met wijde boog om mannenpanel heen en Rabobank lanceert nieuwe mkb-beurs met Nxchange.
Lees verder

Blockchain-startups zijn niet-transparant, laat dit onderzoek zien
Blockchain belooft radicale transparantie de wereld in te brengen, maar nieuw onderzoek toont aan dat blockchain-bedrijven zelf helemaal niet zo transparant zijn. Blockchain is anno 2018 weinig meer dan een hype.
Lees verder

Deze 8 hightech-startups gaan op jacht naar hun eerste omzet
Startup-fabriek Yes!Delft heeft acht startups afgeleverd die na hun acceleratorprogramma op jacht gaan naar hun eerste miljoen omzet. Van magazijn-drones tot oplosbare botimplantaten; dit zijn de ondernemers die groot willen worden met technologische innovatie.
Lees verder

Deze 18 missers zorgen ervoor dat je startup faalt
Als startup hoop je natuurlijk groot, groter grootst te worden. Echter, zo'n 60 procent van alle startups overleeft het niet. Doorgaans komt dat doordat startups één van deze achttien fouten maken.
Lees verder

Waarom de hostingpartij van Uber ook beboet werd voor een datalek
Uber hield een datalek lange tijd geheim, en kreeg daardoor een relatief hoge boete. Opvallend was ook dat de rechter de hostingpartij van de taxidienst aansprak als medeverantwoordelijk, schrijft ict-jurist Arnoud Engelfriet.
Lees verder

De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst: 5 tips voor omgaan met tegenslag
'De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst.' Dat is de filosofie van trainer en spreker Sierd Nutma in een notendop. Hij deelt zijn vijf belangrijkste lessen bij het omgaan met tegenslag.
Lees verder

Crowdfunding lucratief voor investeerders; Nederlanders verwijderen Facebook-app
Ondernemersnieuws: Nederland plukt – voorlopig – de vruchten van de aanstaande Brexit, een startup crowdfunden is lucratief – ook voor wie de portemonnee trekt – en: Lubach-effect? Nederland zegt 'nee' tegen Facebook.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.