woensdag 5 december 2018

Sprout: Elastic-oprichter miljardair; Roy Donders failliet

Elastic-oprichter miljardair; Roy Donders failliet
Ondernemersnieuws: Steven Schuurman van Elastic is miljardair, Stylist van het Zuiden Roy Donders is failliet en: Lubach-effect? Nederland zegt 'nee' tegen Facebook.
Lees verder

Founder Rewind: kijk hoe 40 ondernemers waren voordat ze groot werden
Een nieuwe website bundelt interviews met bekende ondernemers voordat ze wereldfaam bereikten. De videos laten zien hoe grote dingen klein beginnen, en hoe de drive en het vaak vroege inzicht van ondernemers het verschil kan maken. 
Lees verder

4 paradoxale verwachtingen over vrouwelijke leiders (en hoe je ze oplost)
Men verwacht van vrouwelijke leiders dat ze zowel empathisch zijn als kracht uitstralen. Het leidt tot vier genderparadoxen waar je als vrouwelijke leider mee te maken krijgt. Dit zijn ze en zo los je ze op.
Lees verder

'Schokkend' gebrek aan diversiteit in Europese startupwereld
Er is een 'schokkend' verschil tussen de hoeveelheid groeikapitaal die mannelijke en vrouwelijke oprichters van Europese startups ophalen. Dat stelt investeringsfonds Atomico in zijn jaarlijkse rapport State of European Tech.
Lees verder

Hoe aandacht met een kaartje zorgt voor een succesvolle webshop (en 4 andere tips)
Een succesvolle webshop beginnen is niet makkelijk. Naast het investeren van veel tijd in je webshop moet je ook je klanten vinden en aan je binden. Wil jij echt van jouw webshop leven dan moet het een financieel succesnummer worden. 4 tips.
Lees verder

Jobbird failliet; mede-oprichters Ticketscript en Doppio vertrekken
Ondernemersnieuws: Jobbird bankroet, financiering aan Nederlandse startups zakt terug en Frans Jonker (Ticketscript) en Jonathan Teoh (Doppio) pakken koffers.
Lees verder

Deze ondernemer neemt het op tegen de Masters of LXRY
Na achttien jaar alleenheerschappij door Yves Gijrath in de markt voor luxe media, achtte Floris Wyers met Pure Luxe het tijd voor een uitdager. Gijrath's paradepaardje Masters of LXRY dat donderdagavond van start gaat, krijgt komend jaar een concurrent.
Lees verder

Verdwenen oprichter Jobbird verrast medewerkers met faillissement
Nadat oprichter Jan-Peter Cruiming van vacatureplatform Jobbird wekenlang niets van zich liet horen, blijkt hij achter de schermen een faillissement te hebben aangevraagd. Medewerkers hoorden dat pas toen zij dinsdag werden toegesproken door de curator.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.