donderdag 6 december 2018

Rusland dreigt met verboden raketten, maar zit niet te wachten op een wapenwedloop

Rusland dreigt met verboden raketten, maar zit niet te wachten op een wapenwedloop
Rusland dreigt weer verboden raketten te bouwen als de Verenigde Staten zich terugtrekt uit het kernwapenverdrag van 1987. Dat zei president Vladimir Poetin gisteren. Toch zit Rusland volgens correspondent Joost Bosman niet te wachten op zo'n wapenwedloop. 'Het gaat natuurlijk ontzettend veel geld...
Lees verder

Cybercriminelen worden steeds persoonlijker
Cybercriminelen passen steeds vaker maatwerk toe en dat legt ze geen windeieren. Dat blijkt uit een rapport van Securelink. In 2016 legde acht procent van de aanvallen een bedrijf lam, nu is dat verdubbeld. Tegelijkertijd namen cyberaanvallen met een kleine impact af. 'Die criminelen zijn als...
Lees verder

Geen strafzaak tegen tabaksindustrie
Er komt geen strafzaak tegen de tabaksindustrie. Dit heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag besloten. De tabaksindustrie zal dan ook niet strafrechtelijk vervolgd worden wegens zware mishandeling.
Lees verder

KNAW: 'Overheid, investeer meer in onderzoek'
Als de overheid meer investeert in onderzoek en ontwikkeling, dan volgt ook de private sector, dit schrijft de Koninklijke Academie der Wetenschappen KNAW in een rapport dat aan de minister van OC & W is aangeboden. 'Geen verrassing', zegt KNAW-president prof. dr. ir. Wim van Saarloos.
Lees verder

Joris Luyendijk: 'Europa moet blij zijn met de Brexit'
'De Britten hebben tijd nodig om erachter te komen hoe irrelevant ze zijn in hun eentje', zegt antropoloog en schrijver en podcasthost bij De Correspondent Joris Luyendijk en te gast in De Wereld waar presentator Bernard Hammelburg hem naar de Brexit vanuit een Brits perspectief vraagt.
Lees verder

'Ficq is strijdbaar na verlies zaak tegen tabaksindustrie'
De tabaksindustrie wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Het Gerechtshof in Den Haag komt tot de conclusie dat tabaksfabrikanten niks strafbaars doen en daarom niet vervolgd kunnen worden. Tegen die uitspraak is geen beroep mogelijk. Bénédicte Ficq, die de zaak aanspande, oogt strijdbaar, zegt ...
Lees verder

Minister Wiebes niet bezorgd over stijging CO2-productie
Minister Wiebes van Klimaat is niet bezorgd over het nieuws dat de CO2-productie dit jaar hoger was dan ooit. Dat zegt hij tegen BNR na het debat in de Tweede Kamer over de Klimaatwet, de wet waarin de politiek vastlegt dat Nederland in 2050 praktisch CO2-neutraal moet zijn.
Lees verder

Facebook, Belastingdienst en KvK genomineerd voor Big Brother Awards
Op 22 januari reikt Bits of Freedom de Big Brother Awards Publieksprijs uit. Genomineerd zijn Facebook, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Drie experts leggen uit waarom ze een van deze bedrijven nomineren.
Lees verder

Luxemburg zet gratis OV in tegen fileprobleem
Luxemburg gaat gratis openbaar vervoer inzetten tegen het fileprobleem. Als thee gratis is en koffie geld kost, gaat niet iedereen ineens thee drinken, zegt verkeerseconoom Erik Verhoef van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder

Kamerleden in de clinch over klimaatgrafieken Thierry Baudet
FvD-voorzitter Thierry Beaudet irriteert collega-kamerleden door te koketteren met zijn doctorstitel én door met twijfelachtige grafieken zijn gelijk te willen halen. Politiek verslaggever Laurens Boven woonde het verhitte debat over de Klimaatwet bij en maakte de volgende reportage.
Lees verder

Kamer wil weten waarom Shell geen winstbelasting betaalt
Shell wordt op het matje geroepen door de Tweede Kamer. De politiek wil weten waarom het olie- en gasconcern geen winstbelasting betaalt. Dit bleek vorige week na onderzoek van Trouw. Shell ontkent, de Tweede Kamer eist nu een hoorzitting. 'Er waait een nieuwe fiscale wind door Den Haag', zegt...
Lees verder

Nederland betrokken bij illegale adopties?
De Nederlandse overheid heeft mogelijk meegewerkt aan tientallen illegale adopties in Bangladesh, Brazilië, Colombia, Indonesië en Sri Lanka. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming laat de zaak onderzoeken op verzoek van slachtoffers. 'Ernstig', noemt de minister de zaak tegen politiek...
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.