maandag 3 december 2018

Nederlands e-commerce mogelijk in Google Assistent en Home

Nederlands e-commerce mogelijk in Google Assistent en Home
De digitale butler van Google, Assistent en Home, kan in Nederland e-commercetransacties gaan faciliteren. Daartoe heeft breidt Google de butlerdienst uit met - wat heet - Transactions.
Lees verder

Facebook worstelt met eigen videolijn
Facebook krijgt zijn videodienst Watch maar niet goed in de vingers. Ondanks honderden miljoenen aan investeringen in rechten, raakt de YouTube-kloon geen snaar bij jongeren.
Lees verder

Marriott verliest klantgegevens 500 miljoen hotelgasten
Kwaadwillenden hebben sinds 2014 toegang tot het Starwood-reserveringssysteem van hotelketen Marriott International, een van de grootste ter wereld.
Lees verder

'Google stopt in 2020 met Hangouts'
Google stopt in 2020 met de consumentenversie van Google Hangouts. Dat melden ingewijden aan 9to5Google. De ontwikkeling van de chatapp […]
Lees verder

Infographic: Wat weten de techreuzen van je?
2018 was het jaar waarin privacy, liever gezegd de schending daarvan, de boventoon voerde. Naar aanleiding van het Cambridge Analytica schandaal worden bedrijven als Apple, Google, Amazon en Facebook onder een vergrootglas gelegd. De site Security Baron heeft een overzicht gemaakt van de gegevens die de grote techbedrijven van ons verzamelen. Lees en huiver.
Lees verder

Oded Omer (Wasteless): 'Ditmaal ga ik voor een beursgang'
De nummer-1-positie in de Emerce Top 10 European Start-ups is dit jaar voor het in Israël gestarte Wasteless, dat dynamic pricing inzet om voedselverspilling in onder andere supermarkten te voorkomen. Én de omzet te verhogen. "Als we voor enkele supermarkten de marges verbeteren, moeten ze allemaal mee", aldus CEO en oprichter Oded Omer (45).
Lees verder

Geoblocking Verordening vandaag van kracht
Vandaag treedt de Geoblocking Verordening voor webwinkels in werking. Die houdt in dat klanten uit andere EU-landen de mogelijkheid moeten hebben om artikelen onder dezelfde voorwaarden als lokale klanten aan te schaffen. Retailers worden evenwel niet verplicht om producten of diensten in andere landen te leveren.
Lees verder

Prikacties PostNL hebben gevolgen voor het bezorgen van pakketten rond Sinterklaas en Kerst
FNV-leden bij PostNL gaan komende week prikacties organiseren. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor het bezorgen van post en pakketten […]
Lees verder

Sony claimt eerste transparante smartphone
De Japanse elektronicafabrikant Sony Corporation heeft een smartphone in ontwikkeling met een dubbelzijdig transparant display, meldt nieuwssite LetsGoDigital, die zich […]
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.