zaterdag 8 december 2018

Mozilla niet gelukkig met keuze Chromium voor Microsoft Edge

Mozilla niet gelukkig met keuze Chromium voor Microsoft Edge
Mozilla, de non-profitorganisatie achter de Firefox browser, zegt niet gelukkig te zijn met de keuze van Microsoft om Googles Chromium als basis van zijn Edge browser te gebruiken. Mozilla spreekt over een 'monopolie'.
Lees verder

Malafide Belgische webshops voortaan sneller offline
Webwinkels met een .be-domeinnaam kunnen vanaf 1 december veel sneller offline worden gehaald. Daartoe gaan DNS Belgium en de FOD Economie nauwer samenwerken.
Lees verder

Coop.nl voegt 5000 recepten toe
De website van Coop.nl is uitgebreid met 5000 nieuwe recepten. Bezoekers kunnen voortaan met één klik de ingrediënten hiervan toevoegen aan hun online boodschappenmand. Coop zegt de eerste supermarkt te zijn die deze optie biedt.
Lees verder

Facebook versoepelt ontwikkelbeleid
Facebook gaat geen apps meer op zijn platform weigeren die kerneigenschappen van Facebook zelf kopiëren. De voorwaarden op dit gebied zijn aangepast.
Lees verder

Bedrijfsleven laks bij verplichte overstap e-facturatie
Vanaf 18 april 2019 gaan alle rijks- en lagere overheden helemaal over op het ontvangen van e-facturen. Papier gaat helemaal eruit. Duizenden bedrijven, leveranciers aan de overheden, zijn totaal niet voorbereid.
Lees verder

RTL Group voegt VOD-platformen samen
RTL Group gaat de VOD-platformen uit de verschillende landen, zoals Videoland in Nederland, samenvoegen tot één. Topman Bert Habets vraagt 'flexibiliteit' van de lokale RTL-bedrijven, tekenend voor de omvang van de ingreep.
Lees verder

Verborgen cybergevaar blootgelegd met 'Excel-visualisatie'
Cyberaanvallen vergen maanden van geheime voorbereiding. Om op tijd verdachte activiteit in dataverkeer aan het licht te brengen ontwikkelde informaticus Bram Cappers aan de TU Eindhoven de visualisatietool Eventpad. Deze tool zet de complexe datastromen van een systeem om in een overzichtelijke collectie van gekleurde blokjes die eenvoudig afwijkende of opvallende patronen zichtbaar maakt.
Lees verder

Serious game helpt ouderen bij zorgconsult
EIT Digital en partners lanceerden tijdens de EIT Digital Innovation Day een nieuwe Europese zorginnovatie waarmee ouderen zich thuis kunnen voorbereiden op een gesprek met de huisarts.
Lees verder

Uber begin 2019 naar de beurs
Twee dagen nadat Lyft zijn papieren voor een beursgang heeft ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission heeft zijn grootste rivaal Uber dat ook gedaan. Het Amerikaanse bedrijf gaat begin 2019 naar de beurs.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.