donderdag 8 november 2018

Werkbehoud is grootste uitdaging voor jongeren met arbeidsbeperking

Werkbehoud is grootste uitdaging voor jongeren met arbeidsbeperking
Gemeenten en UWV slagen er in jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen, minder goed lukt het om ze aan het werk te houden. De uitvoerende medewerkers zijn zeer gedreven om een passende werkplek te vinden voor de jongeren. Alleen is bij het plaatsen van de jongeren - vooral bij gemeenten - niet altijd aandacht voor alle voorwaarden voor een duurzame plaatsing, zoals een passende functie en werkplek. Ook raakt het contact met jongeren na bemiddeling dikwijls kwijt en is er...
Lees verder

Gezondheidsrisico's door blootstelling aan asbest-straalgrit zeer klein
Het risico dat werknemers en omwonenden hebben gelopen door het gebruik van met asbest verontreinigend straalgrit, is zeer klein. Dit blijkt uit onderzoek van TNO en RIVM dat vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd.
Lees verder

Nieuw middel in de strijd tegen fout geld
De gemeente Amsterdam is in oktober door de bestuursrechter in het gelijk gesteld bij de toepassing van een nieuwe barrière in de strijd tegen crimineel geld. Onlangs is een vergunning geweigerd voor een restaurant aan de Sloterplas en heeft een Syrisch fastfood restaurant in de binnenstad zijn deuren moeten sluiten. Deze ondernemers konden onvoldoende aantonen waar hun investeringsgeld vandaan kwam. Eerder werd een vergunning pas geweigerd als de gemeente zelf kon aantonen dat het om fout geld...
Lees verder

Limburgs transportbedrijf moet boete van € 160.000,- betalen
Een Limburgs transportbedrijf moet definitief een boete betalen van €160.000,- die de Inspectie SZW het al eerder had opgelegd. De Raad van State heeft onlangs besloten dat de boete terecht is gegeven. Ook een Roemeense zusteronderneming moet hetzelfde bedrag aan boete betalen. Twintig vreemdelingen waren in dienst van het Roemeense bedrijf en reden in Nederland op vrachtwagens van het Limburgse bedrijf.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.