zaterdag 10 november 2018

Sprout: Zo groei je als franchise-ondernemer

Zo groei je als franchise-ondernemer
De franchisesector in Nederland groeit al een paar jaar op rij, in 2017 steeg het aantal formules van 794 naar 825. Sprout-expert Esther Brons-Stikkelbroek legt uit hoe jij ook kunt groeien met franchise en waar je op moet letten 
Lees verder

Nick de Ronde Bresser (Mipacha) geeft modemerk Gsus tweede leven na faillissement
Kledingmerk Gsus ging ten onder door investeerders die de ziel uit het bedrijf haalden, stelt Nick de Ronde Bresser. De oprichter van schoenenmerk Mipacha kocht de merkrechten en de voorraad om het merk een tweede leven te geven. 'We gaan het rebelse terugbrengen.'
Lees verder

5 Nederlandse startups die jagen op weggegooid plastic
Van drones en luchtbellen tot fietspaden en grondstof voor 3D-printers: Nederlandse ondernemers die de berg plastic willen verkleinen zien hun kans schoon. Deze 5 horen bij de koplopers. 
Lees verder

Millennials willen flexibiliteit? 4 mythes over de gig-economie ontkracht
Er wordt veel gesproken over de gig-economie, maar wat klopt er nu wel en wat niet? Spoiler: platformwerk blijkt helemaal geen millennial-dingetje te zijn.
Lees verder

Hype rondom blockchain is over, dit waren de highlights
Volgens de Volkskrant is de figuurlijke blockchain-bubbel gebarsten. Nu de hype plaatsmaakt voor realisme, kan de techniek volwassen worden. Ter ere van de begrafenis van de blockchain-hype blikt Sprout nog eens – lekker hyperig – terug op mooie, recente blockchain-initiatieven.
Lees verder

Zo maakt Wouter Staal van Yoghurt Barn een databedrijf met offline retailanalytics
Na de online wereld verovert big data nu ook de ouderwetse winkelstraat, bewijst een bedrijf als Yoghurt Barn. Oprichter Wouter Staal legt uit hoe hij zijn onderneming efficiƫnter maakt met een nieuw systeem voor offline retailanalytics.
Lees verder

Amsterdams startupdorp wil opboxen tegen Eindhoven en Delft
Tien startups doen vanaf komende week mee aan een nieuwe editie van incubatorprogramma ACE Incubator in het Amsterdamse universitaire 'startupdorp' Startup Village. Met het dorp willen de oprichters een tegenwicht bieden aan startup-successen van de TU Delft en TU Eindhoven. 'We hoorden vaak: waarom heeft Amsterdam zo weinig spin-offs?'
Lees verder

Waarom je een ingewikkelde e-mail nooit moet beantwoorden met nog een e-mail
Complexe, gevoelige e-mails beantwoord je niet met nog een e-mail, stelt Sprout-expert Arjan Broere. Maak een bespreekpuntenlijst en zorg voor minder e-mail, en meer aandacht.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.