zaterdag 10 november 2018

Sprout: Challenger50 van 2018: Framer verovert de designwereld met 9 miljoen op zak

Challenger50 van 2018: Framer verovert de designwereld met 9 miljoen op zak
Ex-Facebook'ers Koen Bok en Jorn van Dijk haalden tot nu toe 9 miljoen dollar op voor hun designtool Framer. De challenger verovert met succes een plekje in een markt met spelers zoals Adobe, InVision en Sketch.
Lees verder

Kristian Valk (Hotelchamp): 'We gaan een kantoor in de VS of Azië openen'
Kristian Valk was in 2016 met Hotelchamp Challenger van het Jaar van Sprout. Hoe gaat het nu met de ondernemer, die er een sport van maakt het businessmodel van Booking te disrupten? Sprout-redacteur Remy Gieling neemt poolshoogte.
Lees verder

TMG neemt Wayne Parker Kent over; KvK schrapt telefoonnummers
Ondernemersnieuws: TMG lijft digitale uitgever Wayne Parker Kent in, KvK schrapt telefoonnummers en Robyn Denholm is de nieuwe baas van Elon Musk.
Lees verder

Zo groeide TicketSwap naar 20 landen, 'als broekies zonder ticketkennis'
Hans Ober bestormde in 2013 als 'broekie zonder enige ticketkennis' de markt voor het (eerlijk) doorverkopen van concertkaartjes. Het opruimen van de online kaartjespuinhoop leidde tot een florerend bedrijf met inmiddels 80 medewerkers.
Lees verder

Hoe je als ondernemer disruptieve innovatie toepast in jouw branche
Van Airbnb tot Uber en van Amazon tot Facebook: allen ontwrichtten ze markten om die vervolgens aan te vullen met nieuwe ideeën. Disruptief innoveren is een verlokkelijk idee, maar waar begin je? Sprout gidst je in zeven stappen door het model van disruptieve innovatie.
Lees verder

Ondernemen met je familie: 'Ineens stond ik lijnrecht tegenover mijn broer'
Maxim Spek stortte zich ruim tien jaar geleden in een ondernemersavontuur met zijn broer. Na een flitsende start ging het met de samenwerking in 2012 helemaal mis. 'Tegen alle adviezen in hadden we nooit iets op papier gezet.'
Lees verder

Vier groeitips die ondernemers zelf gehad zouden willen hebben toen ze begonnen
De beginperiode van hun bedrijf staat veel ondernemers nog helder voor de geest als een spannende periode waarin je keihard moet werken om succes te behalen. Deze 4 ondernemers gingen je voor en delen de tips die zij graag gehad zouden hebben toen zij hun bedrijf oprichtten.
Lees verder

Amsterdams startupdorp wil opboksen tegen Eindhoven en Delft
Tien startups doen vanaf komende week mee aan een nieuwe editie van incubatorprogramma ACE Incubator in het Amsterdamse universitaire 'startupdorp' Startup Village. Met het dorp willen de oprichters een tegenwicht bieden aan startup-successen van de TU Delft en TU Eindhoven. 'We hoorden vaak: waarom heeft Amsterdam zo weinig spin-offs?'
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.