vrijdag 30 november 2018

Privacytoezichthouders brengen richtlijnen ‘Territoriale reikwijdte AVG’ in consultatie

Privacytoezichthouders brengen richtlijnen 'Territoriale reikwijdte AVG' in consultatie
De Europese privacytoezichthouders zijn een consultatie begonnen over de reikwijdte van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De European Data Protection Board (EDPB) heeft een consultatiedocument gepubliceerd waarop tot 18 januari 2019 kan worden gereageerd. Het betreft richtlijnen over de territoriale reikwijdte van de AVG, waarin voornamelijk voorstellen worden gedaan over de manier waarop partijen van buiten de EU aangesproken kunnen worden op de naleving van Europese regelgeving. Dat is nodig als ze ook binnen de EU persoonsgegevens verwerken of bijvoorbeeld producten en diensten aanbieden aan specifiek EU publiek.
Lees verder

Bedrijven mogen mensen alleen bij hoge uitzondering met wifitracking volgen
Het volgen van mensen op straat, in winkelcentra of stations via hun mobiele apparatuur is voor bedrijven slechts in zeer weinig gevallen toegestaan. Wifitracking en ook andere digitale middelen om personen te volgen zijn slechts onder zeer strikte voorwaarden toegestaan. Het betreft vrijwel altijd een verwerking van persoonsgegevens, waardoor deze volgmethode onder de privacyregels valt.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.