maandag 5 november 2018

Pinautomaat heet straks 'Geldmaat' en wordt geel van kleur

Pinautomaat heet straks 'Geldmaat' en wordt geel van kleur
Geldautomaten krijgen een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam. Ze heten voortaan Geldmaat en gaan er allemaal geel uitzien. Dat hebben ABN AMRO, Rabobank en ING afgesproken. Vanaf 1 januari worden de...
Lees verder

Prijs postzegel stijgt vanaf januari met 4 cent
De postzegel voor brieven in Nederland kost vanaf januari 87 cent. Dat is momenteel nog 0,83 euro. De stijging van 4,8 procent valt ruim binnen de door toezichthouder ACM vastgestelde tariefruimte,...
Lees verder

Chinese president zegt tarieven te verlagen voor buitenlandse bedrijven
De Chinese president Xi Jinping wil importtarieven verlagen en de Chinese markt verder openstellen voor buitenlandse bedrijven. 
Lees verder

Inflatie in Turkije gestegen naar 25 procent
De inflatie in Turkije is in oktober gestegen naar 25,24 procent op jaarbasis, blijkt uit cijfers van statistiekbureau TurkStat. 
Lees verder

Jaarlijks 16 miljard euro witgewassen in Nederland
Volgens onderzoekers wordt er jaarlijks voor zo'n 16 miljard euro witgewassen. Het geld zou voor 90 procent van drugshandel en fraude afkomstig zijn.
Lees verder

'Personeelstekort in de zorg vaak opgelost met ongeschoolde werknemers'
Zorgwerkgevers kampen met personeelstekorten en kiezen daarbij vaak voor slechte maatregelen, zoals het inzetten van niet-gediplomeerd personeel. Dat blijkt uit een peiling onder 2.570 leden van...
Lees verder

Iran zegt Amerikaanse sancties te zullen breken
Iran blijft olie verkopen en zal de sancties breken die de Verenigde Staten het land hebben opgelegd. Dat zei de Iraanse president Hassan Rohani live op televisie.
Lees verder

Ryanair ontslaat zestien cabinemedewerkers op Eindhoven Airport
Ryanair heeft zestien cabinemedewerkers ontslagen die als standplaats Eindhoven Airport hadden.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.