zaterdag 3 november 2018

Omwonenden profiteren steeds vaker van windmolens in de achtertuin

Omwonenden profiteren steeds vaker van windmolens in de achtertuin
Een windmolen in de achtertuin loont steeds vaker. In negentig procent van de recent gestarte windmolenprojecten participeren omwonenden, blijkt uit gegevens van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie.
Lees verder

Aantal aardgasvrije nieuwbouwwoningen groeit, maar Stedin is nog niet tevreden
Voor het eerst komen er meer aanvragen binnen voor een nieuwbouwwoning zonder aardgas, dan met een aansluiting. Dat is voor het eerst, maar netbeheerder Stedin vindt het aantal nog lang niet goed genoeg. Er zouden helemaal géén huizen met aardgasaansluiting gebouwd moeten worden.
Lees verder

'We verwachten enorm lerend vermogen van de overheid'
Overheden leren vaak weinig van grote en kleinere rampen en crises, blijkt uit promotie-onderzoek van bestuurskundige Wout Broekema van de Universiteit Leiden. Toch verwacht de samenleving wel dat de overheid leert van gemaakte fouten. De werkelijkheid is weerbarstiger, vertelt Broekema. 'Dieper...
Lees verder

Banken staan niet in de rij diamanthandel te financieren
Banken trekken zich steeds verder terug uit de financiering van diamanthandel. Schimmige zaken, dalende prijzen en de opkomst van kunstdiamanten zijn daar de reden voor.
Lees verder

Frequenties en Bereik
BNR.nl
Lees verder

VNV verrast door brief Ryanair: 'Klaar voor nieuw gevecht'
Vliegmaatschappij Ryanair zet de plannen om de piloten in Eindhoven over te plaatsen gewoon door, ondanks een uitspraak van de rechter gisteren. De maatschappij stelt de vliegers nu voor een keuze: ze worden overgeplaatst, óf ze gaan een ontslagprocedure in. Joost van Doesburg, woordvoerder van de...
Lees verder

BNR App
Via de BNR app heb je gratis altijd en overal toegang tot alle programma's, columns en podcasts van BNR. Luister live of on demand naar je favoriete programma , podcast of het laatste nieuws.
Lees verder

Zo kun je ons bereiken
BNR.nl
Lees verder

'F1-race levert 80 miljoen euro op voor regio Zandvoort'
Een Formule 1-race levert de regio Zandvoort 'bij het slechtst renderende scenario' 80 miljoen euro op. Dat zegt Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het Zandvoortse circuit, in De Nationale Autoshow. Met een beetje geluk kan er al over anderhalf jaar een race plaatsvinden, zegt hij.
Lees verder

'Midterms VS worden nek-aan-nek-race'
De Republikeinen behouden de Senaat, de Democraten krijgen het Huis van Afgevaardigden bij de Congresverkiezingen aanstaande dinsdag, voorspelt Amerika-deskundige Willem Post. De zogeheten midterms zijn vaak niet zo spannend, 'maar nu met zo'n controversiële president als Trump: de hele wereld...
Lees verder

'Sla een brug tussen de vrouwelijke en mannelijke coureurs'
Het racebloed kruipt waar het niet gaan kan bij de familie Kox. Vader Peter, in 2008 winnaar van de 24 uur van Le Mans, en dochter Stéphane Kox racen allebei. Stéphane vindt het nodig dat er een brug wordt geslagen tussen de vrouwelijke en mannelijke coureurs. Ze is dan ook blij met de W Series,...
Lees verder

Van opa's bolknak naar machinebouw
De groei is uit de sigarenmarkt en daarom gooide Agio Cigars het roer om. De fabriek investeert in een nieuw businessmodel.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.