woensdag 7 november 2018

‘Nationale AI-strategie onontbeerlijk’

'Nationale AI-strategie onontbeerlijk'
Het publiek-private samenwerkingsverband AINED publiceert een eerste opzet voor een Nederlandse AI-strategie. In het rapport staat een breed scala aan mogelijke acties voor overheden en bedrijven die helpen om de goede uitgangspositie die Nederland nu nog heeft te kunnen verzilveren.
Lees verder

Onlineverkoop Ahold Delhaize naar 677 miljoen euro
De onlineverkopen bij Ahold Delhaize. het moederbedrijf van onder meer bol.com, zijn afgelopen kwartaal met 27,6 procent gestegen. In Nederland ging het zelfs om een groei van 33 procent.
Lees verder

Kleine Vlaamse webshops kunnen niet op tegen grote ketens
Het aantal Belgische zelfstandigen met een online winkel is sinds vorig jaar gedaald met 8,5 procent. Onvoldoende winstgevendheid en prijsconcurrentie van mastodonten als Bol.com zouden webshops de das omdoen, zo blijkt uit cijfers van beroepsorganisatie UNIZO.
Lees verder

'Consument deelt passie via Twitter'
Op Twitter delen consumenten graag informatie over producten en merken. 66 procent deelt regelmatig hun mening en 78 procent volgt actief de mening van andere mensen. Dat blijkt uit het door Twitter zelf uitgevoerde onderzoek 'Twitter Influential Audience Pitch' onder meer dan 10.500 internetgebruikers, waaronder 4800 Twitter-gebruikers.
Lees verder

Mitte: zelfgemaakt mineraalwater
Mitte kan vervuild water reinigen van bacteriën, virussen, hormonen, nitraten, fluorides, zware metalen en microplastics. Door middel van een gepatenteerde distillatietechniek en door gebruik te maken van een thermo-elektrische warmtepomp met twee Peltier-elementen.
Lees verder

Dept achter de feestdagencampagne van bol.com
Dept tekent voor de nieuwe feestdagencampagne van bol.com die afgelopen vrijdag van start is gegaan. Met de campagne 'Winkel van ons allemaal' laat de retailer zien dat 'wij de Nederlanders en Vlamingen echt begrijpen, dat wij snappen welke rol onze producten in hun leven vervullen.'
Lees verder

BREIN stopt verkoop spelcomputer met illegale spellen
Stichting BREIN heeft de online verkoop gestopt van een illegale klassieke spelcomputer volgeladen met rond de vijfduizend spellen.
Lees verder

TravelBird nu echt failliet
TravelBird, dat op 31 oktober jl. surseance van betaling aanvroeg, is failliet verklaard. Volgens curator Jan Padberg van HVG Law is dit nodig om een doorstart in afgeslankte vorm mogelijk te maken.v
Lees verder

Pakketvervoerders met meer dan vijftig werknemers moeten zich registreren bij ACM
Vervoerders die pakketbezorgdiensten aanbieden van en naar het buitenland moeten zich dit jaar registreren bij de ACM als ze meer dan vijftig werknemers hebben of in meerdere EU-landen gevestigd zijn. Dat heeft de toezichthouder bekend gemaakt. Pakketbezorgdiensten zijn niet beperkt tot het vervoer en de distributie van pakketten, maar ook het ophalen en sorteren vallen eronder.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.