dinsdag 6 november 2018

Mendix zoekt na overname naar balans

Mendix zoekt na overname naar balans
Softwaremaker Mendix gaat voor 628 miljoen naar Siemens, maar de Rotterdammers mogen onder de vleugels van de nieuwe eigenaar hun eigen koers blijven varen. Toch zal er een heleboel veranderen voor de low-code applicatiespecialist.
Lees verder

Verkeerscontroles worden aangescherpt
De strijd tegen de asociale weggebruiker wordt opgevoerd. Justitie gaat nieuwe flitsapparaten testen die nauwelijks opvallen, zoals in aanhangwagens. Ook wordt het aantal weginspecteurs met opsporingsbevoegdheid verdubbeld van 50 naar 100. Koos Spee, voormalig verkeersofficier van justitie: 'Het...
Lees verder

'Dreiging jihadistische terreur is lange termijn-probleem'
De dreiging van jihadistische terreur is een lange termijn-probleem dat ook na de ondergang van het IS-Kalifaat in Syrië alles behalve verdwenen is. Deze waarschuwende woorden komen van de vertrekkende baas van de AIVD: Rob Bertholee.
Lees verder

Het D-woord is weer terug...
Het D-woord. We zouden het er niet meer over hebben. Maar 'dividendbelasting' is wederom het meest populaire woord vandaag in Den Haag. Tweede Kamerleden debatteren daar over het belastingplan 2019.
Lees verder

'Eis opheffen Twitteraccount Wilders maakt geen enkele kans'
De koepel van Turks-Islamitische moskeeën wil dat Twitter het account van Geert Wilders opheft. Volgens hen is Wilders 'doorgeslagen' en zijn de tweets van het Tweede-Kamerlid in strijd met de gebruiksvoorwaarden. Volgens Charlotte Meindersma, sociale media jurist, maakt hun eis voor de rechter...
Lees verder

Krijgen we na de blokkeer-Friezen nu ook de graaf-Drenten?
In Drenthe gaan twee mannen zelf een lijk opgraven als de politie dat voor vrijdag niet doet. Het gaat om het lichaam van de in 1992 spoorloos verdwenen Willeke Dost uit Koekange.
Lees verder

FNV Luchtvaart spant kort geding aan tegen Ryanair
De FNV heeft een kort geding aangespannen tegen luchtvaarmaatschappij Ryanair tegen de gedwongen overplaatsing van cabinemedewerkers van luchthaven Eindhoven naar andere vliegvelden. De bond eist ook dat Ryanair het Nederlandse arbeidsrecht toepast en niet het veel soepelere Ierse arbeidsrecht.
Lees verder

TNO gaat biobrandstof winnen uit zeewier
Op zoek naar de heilige graal van duurzame energie doet TNO een nieuwe duit in het zakje. In de schaduw van de kernreactor in Petten opent het onderzoeksinstituut een laboratorium waar biobrandstof wordt gewonnen uit zeewier. Jaap van Hal van TNO sprak met BNRs Jigal Krant.
Lees verder

Eurogroep dwingt Italië om met nieuwe begroting te komen
De Europese ministers van Financiën proberen om Italie te dwingen met een nieuwe begroting te komen. De vrees is dat de Italiaanse plannen een zooitje maken van de financiële huishouding van het land. Maar de Italiaanse regering weigert te luisteren.
Lees verder

'Zaak tegen RyanAir heeft kans van slagen'
De zaak die FNV aanspant tegen RyanAir heeft wel degelijk kans van slagen. Dat denkt Koos Weijers, advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. De vakbond wil in een kort de gedwongen overplaatsing van cabinemedewerkers van luchthaven Eindhoven naar andere vliegvelden tegengaan.
Lees verder

Warren Buffett gaf deze zomer 12,5 miljard uit
In het derde kwartaal kocht Berkshire Hattaway, van Warren Buffett, voor 12,5 miljard dollar aan aandelen van verschillende bedrijven. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de zes maanden daarvoor. Beleggers waren enthousiast, maar dat had meer met een ander nieuwtje te maken: de bekende...
Lees verder

Doet ie 't of doet ie 't niet?
Amerika maakt zich op voor een verhitte congresverkiezing die beschouwd kan worden als een tussentijdse evaluatie van het presidentschap van Donald Trump.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.