dinsdag 6 november 2018

Gentse onderzoekers kijken naar alternatieve opslag

Gentse onderzoekers kijken naar alternatieve opslag
Wetenschappers van de Universiteit Gent onderzoeken alternatieve methoden om data op te slaan. In de verre toekomst moet een beetje poeder volstaan.
Lees verder

Omroep Brabant opgenomen in NOBO-onderzoek
De Nederlandse meter van online bereik, het NOBO, wil Omroep Brabant opnemen in zijn bereiksonderzoek en voert binnenkort technische testen doen. Met andere regionale omroepen wordt ook gesproken over opname in het meetinstrument.
Lees verder

Voice-apps laten Nederlandse werknemer koud
Bijna twintig procent van de Nederlandse werknemers is ronduit negatief over de introductie van voice-apps op de werkvloer. "Te luidruchtig", stellen ze. De meesten hebben echter geen idee of en hoe zijn bedrijf voice-apps zal inzetten.
Lees verder

ACM waarschuwt voor nepshops op sociale media
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start vandaag de campagne Webshop of nepshop? om consumenten te waarschuwen voor aankopen bij nepshops via sociale media. Steeds vaker verkopen bedrijven rechtstreeks, soms zelfs zonder tussenkomst van een website, via sociale media aan consumenten.
Lees verder

Nieuwe diensten NOS voor Google Assistent
De NOS introduceert twee nieuwe diensten voor de Google Assistent. In juli al startte de omroeporganisatie de mogelijkheid om via de Google Assistent het laatste radionieuwsbulletin op te vragen. Rond 07.00 uur is er nu ook een audioversie van de al bestaande wekdienst op NOS.nl en om ongeveer 18.00 uur volgt een ingesproken selectie (drie langere verhalen) van het nieuws van de dag.
Lees verder

Tabletmarkt hobbelt verder achteruit
De tabletmarkt is verder achteruit gegaan in het derde kwartaal, zo blijkt uit cijfers van IDC. Er zijn 8,6 procent minder tablets verscheept, waarmee het totaal op 36,4 miljoen kwam tegen 39,9 miljoen een jaar terug.
Lees verder

'Geen extra productielijnen voor iPhone XR'
Apple gaat geen extra productielijnen instellen voor de nieuwe iPhone XR bij fabrikanten Foxconn en Pegatron. De vraag naar de iPhone 8 (Plus) zou momenteel veel groter zijn, meldt Nikkei Asian Review.
Lees verder

Hete zomer raakt omzetcijfers Zalando hard
Het doel van 20 à 25 procent groei ieder kwartaal haalt Zalando bij lange na niet. De lange hete zomer speelt de kledingwinkel parten. Wel ziet de keten dat klanten gemiddeld vaker een order plaatsen tegen een lager aankoopbedrag.
Lees verder

Apple Pay in Duitsland stap dichterbij
De komst van Apple Pay naar Duitsland lijkt zo goed als zeker. Op een webpagina van Apple Duitsland staat te lezen dat de betaaldienst binnenkort beschikbaar is en de HypoVereinsbank meldt hetzelfde.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.