vrijdag 2 november 2018

Financierde Rusland de Brexit?

Financierde Rusland de Brexit?
Er wordt een onderzoek gestart naar de handel en wandel van Arron Banks, de Britse zakenman die niet alleen bevriend is met Nigel Farage, maar die ook veel geld in diens UKIP partij én in de Brexit stak. Kwam al dat geld van de Russen?
Lees verder

Minister op het matje om de Stint
Minister Cora van Nieuwenhuizen moet zich vandaag voor de Kamer verantwoorden over haar besluit de Stint van de weg te halen naar aanleiding van het dodelijke ongeval in Oss. De rechter gaf haar vandaag alvast gelijk.
Lees verder

Museum Boijmans van Beuningen sluit 7 jaar
De deur van museum Boijmans van Beuningen gaat waarschijnlijk 7 jaar dicht voor een verbouwing. Tenminste, als de gemeenteraad van Rotterdam instemt met een investering van 220 miljoen euro. Het museum blijft ondanks de sluiting zichtbaar, zegt zakelijk directeur Ina Klaassen.
Lees verder

Energiebedrijf ENGIE tovert kolencentrale om in houtcentrale
Een op hout gestookte kolencentrale is milieuvriendelijker dan een op kolen gestookte kolencentrale. Energieleverancier ENGIE wil in Rotterdam een kolencentrale op hout stoken. Verslaggever Harmen van der Veen sprak er in de Rotterdamse haven over met Michael Verheul van ENGIE.
Lees verder

Meester-tekort in basisonderwijs
Er staan steeds minder mannen voor de klas in het basisonderwijs. Slechts 19 procent van de leraren is mannelijk, blijkt uit onderzoek van het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs. 'Het is eigenlijk heel vreemd', zegt voorzitter Ton Groot Zwaaftink van dit expertisecentrum.
Lees verder

'Ryanair zal sluiting basis Eindhoven herzien'
De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, de VNV, is blij met de uitspraak van de rechter over het sluiten van de basis in Eindhoven door Ryanair. Die bepaalde dat het bedrijf geen piloten mag overplaatsen naar het buitenland, omdat er geen goede reden is om de basis in Eindhoven te sluiten....
Lees verder

Bijna alle V&D-panden hebben tweede leven gekregen
De meeste voormalige V&D-panden in Nederland hebben een tweede leven gekregen. Na de ondergang van het warenhuis hebben 55 van de 63 gebouwen een nieuwe bestemming gekregen. Dat blijkt uit een inventarisatie van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield op verzoek van BNR. 'Het is heel divers', vertelt...
Lees verder

Er was geen toezicht op de Stint: 'De tijd van losse regels is voorbij'
Er was geen toezicht op de Stint. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat moeten toegeven in het debat van gisteren. 'Dat is toch wel heel erg pijnlijk', reageert politiek verslaggever Laurens Boven. 'Vooral als je er vanuit gaat dat Nederland een land is waarin...
Lees verder

Ook een starterslening helpt de huizenzoeker niet
Zelfs met hulp van gemeenten komen starters niet aan een huis. Dit jaar kregen minder mensen een starterslening, blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.
Lees verder

Hoekstra kan op Italiaans verzet rekenen tegen noodfondsplan
Minister Wopke Hoekstra van Financiën wil met een Europese coalitie van tien landen het Europese noodfonds meer macht geven bij het aanpakken van financiële problemen binnen de EU. Het is een plan waar Italië niet blij van gaat worden, verwacht Europaverslaggever Jesse Pinster. 'De staatsschuld...
Lees verder

Werken over de grens levert nog teveel problemen op
De overheid probeert al jaren het werken over de grens te stimuleren, maar dat lijkt nog weinig effect te hebben. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten namelijk zien dat het aantal werknemers dat in Nederland werkt, maar in België of Duitsland woont, niet toeneemt.
Lees verder

F1 Grand Prix in Zandvoort lijkt dichtbij, verbazing in Assen
Een Grand Prix in 2020 tussen de Zandvoortse duinen lijkt bijna zeker. Prins Bernard van Oranje zegt in De Telegraaf dat hij alleen nog een handtekening eronder moet zetten. In Assen is de verbazing groot.
Lees verder

IOndernemer.nl brengt relevant nieuws voor ondernemers met kansen, aanbestedingen, data Open Coffees en andere bijeenkomsten van onder meer ZZP & MKB & RVO Nederland, PZO, KVK, Douane, Belastingdienst, en het ministerie van Economische Zaken.